„Astfel, în cazul unui operator economic de pe raza județului Dolj care activează pe piața de transport alternativ de persoane prin intermediul platformelor online, inspectorii DGAF au constatat că societatea prestatoare nu a declarat în totalitate cuantumul impozitelor și taxelor aferente salariilor, TVA, precum și impozitul pe profit, aferente unor cheltuieli cu carburanții, considerate nedeductibile fiscal.
Astfel, au fost estimate obligații fiscale de plată suplimentare în sumă totală de 3,95 milioane de lei, reprezentând TVA, impozite și contribuții.
Citește și: Percheziții în 7 județe într-un dosar de evaziune fiscală. 3.000.000 de lei, prejudiciu
4.000.000 lei evaziune fiscală la o firmă de ridesharing din Dolj. Ce taxe nu au achitat
Menționãm cã, pentru îngreunarea efectuãrii constatãrilor și totodatã pentru sustragerea de la desfãșurarea verificãrilor, societatea a schimbat reprezentanții legali și totodată a declarat sedii fictive de desfășurare a activității.
De asemenea, a pus la dispoziția inspectorilor doar o parte din documentele solicitate, însă verificările au fost susținute și prin analiza informațiilor din bazele de date ANAF, dezvoltate în cadrul procesului de digitalizare. Ținând cont de comportamentul fiscal al societății verificate, inspectorii DGAF vor iniția demersuri pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în vederea analizării aspectelor constatate și luării măsurilor legale corespunzătoare”, se arată în comunicat.
Citește și: ANAF, în control la firmele de ride-sharing. Fraudă de 3.600.000 de lei la un operator din București