250 lei, sprijin de sărbători, pentru 2 milioane români. Când intră banii și cine îi primește?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 10.12.2023 - 10:47
250 lei, sprijin de Sărbători pentru 2 milioane români. Când intră banii și cine îi primește - Foto: Playtech / imagine cu caracter ilustrativ

250 lei, sprijin de sărbători, pentru 2 milioane români, de la guvern. Sunt vouchere speciale pentru masa de sărbători, de la stat, prin programul „Sprijin pentru România”

SHARE

Suma de 250 lei este sprijin de sărbători pentru 2 milioane români. Este vorba de ultima tranșă de 250 de lei din Programul „Sprijin pentru România. Banii intră în jur de 15 decembrie.

250 de lei sprijin de sărbători

Până în prezent, au fost acordate anul acesta cinci tranșe în februarie, aprilie, iunie, august și octombrie. Ultima tranșă de bani va fi virată în luna decembrie.

Citește și: Cine sunt cei 50.000 de români care primesc vouchere de 500 de lei. Anul viitor valoarea crește

În ceea ce privește data exactă a transferurilor, aceasta a fost în mod obișnuit pe 15 ale lunii respective, cu o marjă de câteva zile înainte sau după, ceea ce înseamnă că românii vor avea suficiente zile la dispoziţie pentru a-şi face ultimele cumpărături pentru mesele festive de Crăciun 2023 şi de Revelion 2024.

Programul Sprijin pentru România, prin intermediul căruia persoanele vulnerabile au primit sprijin pentru alimente și mese calde, funcționează deja de un an, timp în care pe carduri au fost virate șapte tranșe în valoare de 250 lei.

Până la finalul acestui an vor mai fi acordate alte trei tranșe, conform mecanismului pe care l-am implementat, monitorizat și îmbunătățit pe parcursul ultimului an, cu sprijinul MMSS și al Poștei Române.

Faptul că această măsură și altele similare – vouchere educaționale, sprijin pentru mame, pachete alimentare pentru persoanele dezavantajate – sunt incluse în Programul Incluziune și Demnitate Socială și vor fi finanțate în perioada de programare 2021 – 2027 este în acord atât cu nevoile concrete pe care le au persoanele vulnerabile din România, cât și cu principiile europene privind incluziunea socială care ghidează măsurile în domeniu aplicabile în statele membre”, a declarat Marcel Boloș, în vara acestui an, conform Observator.

Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de carduri pentru alimente şi mese calde sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Acum, în următoarele zile se va vira ultima tranșă de bani pe voucherele sociale, cu care românii vor putea face cumpărături de sărbători. 

Cine beneficiază de aceste vouchere?

Beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde pensionarii ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023, persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Citește și: Anunțul așteptat de 2.400.000 de români. Când vor primi pe card banii promiși de guvern

De asemenea, familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social și persoanele fără adăpost.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te