Anunțul așteptat de 2.400.000 de români. Când vor primi pe card banii promiși de guvern

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 02.06.2023 - 19:58
Card social Foto: Profimedia Images (imagine cu rol ilustrativ)

2,4 milioane de români primesc bani de la guvern pentru alimente și mese calde. Cardurile vor fi reîncărcate începând cu 15 iunie, potrivit anunțului ministrului Marcel Boloș.

SHARE

2,4 milioane de români vor primi bani de la guvern în următoarele săptămâni. Este vorba despre cardurile pentru alimente și mese calde. 

Anunțul a fost făcut vineri, 2 iunie, de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. 

Anunțul așteptat de 2.400.000 de români. Cardurile le vor fi reîncărcate în curând

Este vorba despre o nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, astfel că se vor transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a anunţat vineri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Citește și: Vouchere de 2.000 de lei de la guvern. Ce categorie de români primește acești bani pe card în curând

"Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din #banieuropeni. Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili.", a scris pe Facebook ministrul Boloș.

În ceea ce priveşte cardurile educaţionale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine şi rechizite, Marcel Boloş a afirmat că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri unde erau restanţi, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an şcolar.

Citește și: Vouchere de 300 de lei pentru Ziua copilului, de 1 iunie. Ce taxe, salarii și prețuri se modifică

"Atenţie, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit şi mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aş mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie 750 lei", a punctat ministrul.

Totodată, el a menţionat că valoarea sprijinului pentru mame poate creşte în următorii ani la 3.000 lei, astfel că va propune această măsură în Guvern.

"Ultimul aspect, referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei pe care l-am oferit prin programul 'Sprijin pentru nou-născuţi': pot fi achiziţionate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (şampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf.

Citește și: Veste bună pentru femei. Se dau vouchere de 300 de lei. Vezi cum poți beneficia de ele

Nu pot fi achiziţionate alimente. Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem creşte valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 lei, aşa că voi propune această măsură în Guvern", a adăugat Marcel Boloş. 

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te