22.000 de români au pierdut ajutoarele sociale pentru că au refuzat un loc de muncă

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 28.02.2020 - 16:49

Deputatul PNL Florin Roman a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că aproape 22.000 de persoane și-au pierdut ajutoarele sociale după ce acestea au refuzat locurile de muncă propuse de autorități.

SHARE

„În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de parlament, prin care am propus ca cei care sunt apți de muncă și refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”.

Statistica înaintată de Roman este susținută de informațiile furnizate de Ministerul Muncii în urma unei interpelări parlamentare care arată că numărul ajutoarelor sociale au scăzut semnificativ în ultima perioadă, potrivit G4Media.

„Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL.

În timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaților sociali apți de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059. Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social și nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni”, se mai arată în comunicatul transmis de Roman.

Deputatul PNL arată că fără ajutor social au rămas inclusiv persoanele care sunt apte de muncă dar nu s-au prezentat la două sesiuni consecutive de angajare organizate de Ministerul Muncii:

„Tot fără ajutor social au rămas și cei care pot lucra dar nu s-au prezentat la doua sesiuni de angajare in baza ofertelor de munca ale ministerului muncii. În practica de control, au fost introduse și primăriile, care tine evidentă slujbelor sezoniere pentru cei apți de munca.

Din discuțiile purtate cu ministerul muncii, am reținut ca sunt comparate bazele de date, se fac verificări complexe, astfel încât sa nu mai existe cazuri, când beneficiari ai ajutorului social, oameni apti de munca, veneau la primărie sa-și ridice ajutorul social din bolizi de lux, sau locuiau în adevărate vile”, se mai arată în comunicatul transmis de deputatul liberal.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -