„Azi am decis schimbări în conducerea Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, subordonată Primăriei Capitalei. Pleacă din funcție Marius Coaje, director adjunct”.
La puțin timp, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat pentru Gândul.ro că schimbarea din funcție a lui Marius Coaje reprezintă „o răzbunare meschină” din partea noului edil, Nicușor Dan.
Marius Coaje a fost unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea fiind și consilier al acesteia.
Ce venituri a avut Coaje Marius în 2019:
52.017 de lei consilier al Primarului General
32.628 de lei pentru că a participat la proiecte
65.368 Director la Compania Municipală Consolidări
Total: 15.013 lei / 12.500 lei pe lună
Citește și: 4.000 euro pe lună pentru nașa Gabrielei Firea de la PMB
De ce a fost importantă Compania Municipală Consolidări
Newsweek România a scris că Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic a încheiat contracte cu Compania Municipală de Publicitate și Afișaj pentru servici de creație, producție, și promovarea în mediul online și difuzare tv în valoare totală de 8 milioane de lei.
Pentru ce s-a plătit suma de 8 milioane de lei
Videoclipurile cu progamele de consolidare ale primăriei București au rulat pe televiziuni și în mediu online.
Ce s-a consolidat
Potrivit documentelor oficiale, în urma derulării Programului de consolidări, în mandatul Gabrielei Firea s-au realizat următoarele obiective:
- 22 de imobile au fost incluse în programul de consolidări pentru lucrările de proiectare și execuție. Dintre acestea, în 10 imobile lucrările de consolidare a structurii de rezistență au fost finalizate, iar 5 imobile sunt în procedură de recepționare a lucrărilor. Pentru patru imobile, urmează republicarea în SICAP pentru contractarea lucrărilor.
- 25 de imobile au fost incluse în programul de punere în siguranță, iar lucrările au fost finalizate.
- 44 de imobile au fost incluse în programul de expertizare tehnică și realizare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, documentele fiind finalizate.
- 15 imobile au fost incluse în programul de restaurare a fațadelor, iar lucrările au fost finalizate.
- 3 imobile cu lucrări începute înainte de anul 2016 au fost incluse în programul de proiectare și asistență tehnică pentru finalizarea lucrărilor.
- 14 imobile se află în proces de revizuire a documentației tehnico-economice.