Răspundem provocărilor împreună

DE Marius Bostan | Actualizat: 09.10.2022 - 12:00
Marius Bostam - Antreprenor și Inițiator Repatriot

În vremurile acestea, complicate, țesătura de încredere și frățietate între românii de pretutindeni este mai importantă decât oricând.    

SHARE

Am ajuns la ediția a 5-a și, până acum, am nominalizat 500 de români remarcabili care ne fac cinste oriunde s-ar afla în lume.

La 100 de ani de la Marea Unire, am lansat la Alba Iulia prima ediție a Top 100 Români de Pretutindeni și am celebrat într-o gală specială 100 de români remarcabili din afara granițelor care merită să fie mai cunoscuți și mai apreciați pentru ceea ce au realizat și pentru forța lor inspirațională. 

În acest an, celebrarea va avea loc la Iași, în cadrul Galei Top 100 Români de Pretutindeni care face parte integrantă din Summitul anual RePatriot.

În mod special în acest an suntem și la Chișinău ,pentru a explora noi oportunități și a strânge cooperarea în aceste vremuri complicate.

Nominalizările au fost făcute de comunitatea extinsă a RePatriot, de cititorii de pretutindeni ai Revistei Newsweek România și le mulțumim tuturor pentru răbdarea de a face aceste propuneri.

Ne-am bucura foarte mult să lucrăm cu toți acești români pentru dezvoltarea economică și culturală a României, pentru că sunt o ancoră importantă pentru noi toți, mai ales în aceste vremuri complicate când înțelegerile care au făcut pace sunt călcate în picioare de Rusia, principiile care au fundamentat lumea civilizată sunt atacate de un regim criminal și când războiul a fost dezlănțuit și bate la porțile noastre. 

Premiem câte 10 persoane din 10 domenii pe care le dorim Acasă cât mai des, cât mai conectate cu marea familie românească:

Antreprenoriat - cu oameni de afaceri de succes, mai mari sau mai mici dar care merită remarcați, Educație - recunoaștem profesori și educatori remarcabili, Profesioniști și specialiști foarte buni, de care orice țară are nevoie, Sănătate - cu oameni extraordinari care luptă pentru viața semenilor în toată lumea, Religie - lideri cu activitate misionară, pastorală, socială și culturală deosebită, Știință - unde sunt cercetători și oameni de știință din toate domeniile, Artă - cu artiști excepționali care merită toată atenția noastră, Serviciul Public și Legal - cu avocați, funcționari și reprezentanți în instituții, administrație și politică, Sport - cu sportivi excepționali în comunitățile în care concurează, Management - unde apreciem manageri care conduc afaceri, departamente și echipe peste hotare, care ne pot inspira și transmite cum putem face o Românie mai bună.

De peste 100 de ani, vedem cum românii pleacă spre alte noi patrii, în valuri mai mici sau mai mari, dorind să-și pună în valoare calitățile native, în acele locuri care le oferă oportunități suplimentare de împlinire personală, de studii, de câștig sau de siguranță.

Noi, cei rămași acasă, i-am văzut cum trăiesc, învață, cercetează sau muncesc intens în țările de adopție și ne uităm cu respect și admirație la reușitele și aprecierile câștigate în toate domeniile.

Ne dorim ca ei să rămână conectați cu țara, să ajute cât pot ca ea să dăinuiască liberă, să nu uite munca și sacrificiile strămoșilor noștri și să revină Acasă când vor considera că timpul întoarcerii a sosit. 

Am ajuns deja la ediția a 5-a și mulțumim Newsweek România pentru sprijinul remarcabil oferit, mulțumim voluntarilor, susținătorilor noștri și întregii echipe RePatriot pentru sprijinul acordat.

Este doar un mic semn ce arată aprecierea noastră și ne dorim să inspire câți mai mulți români să-și recunoască valorile oriunde s-ar afla în lume. Este un semn mic pentru că sunt sute de mii de români care au câștigat respectul comunităților unde trăiesc, fac ceva pentru România aproape în fiecare zi și ar merita și ei să fie în aceste pagini.

Timpul sacrificiului pentru a face ceea ce trebuie făcut este aproape permanent, dar în aceste vremuri parcă avem nevoie mai mult decât oricând să fim umăr la umăr să întărim legătura noastră, cu mult curaj și inteligență să răspundem provocărilor împreună. 

Să mărturisim că noi Credem în România și să Inspirăm și pe alții să creadă, să lucrăm Împreună pentru România, să Investim și să Facem lucruri bune, Unind mai strâns românii din toate zările lumii cu Patria Mamă.

Această lucrare a noastră este nu numai o datorie, dar și o oportunitate pentru dezvoltare, este Calea Noastră și a căpătat expresie publică la o mare întrunire a Romanian Business Leaders, când un grup de inițiativă a lansat acest proiect generos. Mai multe detalii despre acțiunile noastre veți găsi pe platforma repatriot.ro.

Doamne ajută toți românii, oriunde s-ar afla!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te