Vinul pentru cadou - soiuri româneşti sau internaţionale?

DE Răzvan Avram | Actualizat: 07.11.2022 - 10:01

Vestea bună: nu există neapărat o regulă. Vestea mai puţin bună: e necesară, totuşi, un pic de muncă de documentare, mai ales dacă facem vinul cadou unor clienţi corporate.

SHARE

Asul din mânca, atunci când oferim un cadou, este, cu certitudine, elementul surpriză. Din acest motiv, cea mai bună recomandare este să dăruim un vin pe care persoana în cauză nu l-a mai gustat.

La o minimă analiză, clienţii corporate pot fi împărţiţi, cel mai simplu, după naţionalitate. Dacă sunt străini, e sigur o idee bună să le facem cadou vinuri din soiuri locale româneşti: Feteasca Albă, Feteasca Regală, Tămâioasa Românească sau Feteasca Neagră ar fi câteva bune exemple. Dacă destinatarii cadourilor sunt români, să le oferim vinuri din soiuri internaţionale: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon sau Shiraz ar putea fi doar câteva dintre opţiuni.

Principala teamă pe care trebuie s-o învingem, când facem un cadou, este aceea că s-ar putea să nu nimerim exact. Dar, la urma urmei, dacă nu alegem ceva neobişnuit, n-o să reuşim niciodată să facem cuiva o surpriză adevărată!

Recomandarea de azi: Shiraz 2019 de la Crama „1000 de Chipuri” din Dealu Mare. La ce ne putem aştepta, dacă deschidem o sticlă?

Un Shiraz de Dealu Mare, un vin cu un corp masiv şi musculos, asemenea unui atlet bine antrenat, cu arome intense de fructe negre de pădure, totul frumos îmbrăcat într-o haină elegantă de condimente exotice. După o oxigenare de o oră (recomandată, dar nu obligatorie), din pahar răzbat note de coacăze negre, ardei verde şi ciocolată amară, la care se adaugă impresii de lemn dulce, vanilie, scorţisoară şi piper negru. Un vin încă foarte tânăr, cu taninuri ferme, extrem de savuros şi cu un excelent potenţial de învechire (minimum 8-10 ani de-acum înainte).

Cadouri pentru clienţi şi cadouri pentru angajati

Dacă tot am ales un vin roşu de la Crama „1000 de Chipuri” pentru clienţi, de ce să nu profite şi angajaţii noştri de experienţa vinului? Povestea „1000 de Chipuri” începe în vie şi se continuă la cramă. În Dealu Mare, la Urlaţi, sunteţi invitaţi să degustaţi vinurile cramei direct din tanc şi barique, într-o atmosferă cât se poate de relaxată. Hotelul cramei (cunoscut şi sub numele de „Casa Colinelor”) vă pune la dispoziţie 20 de spaţii de cazare B&B.

Fie că sunteţi cu prietenii, familia sau colegii de serviciu, Crama „1000 de Chipuri” are câte o ofertă personalizată pentru fiecare. Oaspeţii pot alege între terasa şi restaurantul hotelului, sau chiar salonul de evenimente cu 300 locuri.

Dacă ajungeţi la „1000 de Chipuri” pentru degustări, petreceri private, seminarii, team buildinguri, sau alte tipuri de evenimente, uşa cramei vă este deschisă pe tot parcursul anului, cu rezervare în prealabil, desigur.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te