VIDEO Unde și-a găsit un câine loc de relaxare? Construcția are o vechime de 4.500 de ani

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 21.10.2024 - 18:43
Unde și-a găsit un câine loc de relaxare - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
Unde și-a găsit un câine loc de relaxare - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Unde și-a găsit un câine loc de relaxare? Construcția are o vechime de 4.500 de ani și o înălțime actuală de 138,5 metri. Acest lucru n-a împiedicat un patruped să se bucure de priveliștea oferită de respectiva minune arhitectonică a Antichității.

SHARE

Unde și-a găsit un câine loc de relaxare? Construcția are o vechime de 4.500 de ani și este considerată una dintre minunile Antichității. Iar dacă turiștii riscă închisoare în caz că vor s-o escaladeze, acest lucru. firește, nu se aplică și în privința patrupedelor.

Unde și-a găsit un câine loc de relaxare? Construcția are o vechime de 4.500 de ani

Un parapantist care zbura cu paramotorul deasupra complexului piramidal Giza - sau Gizeh - de la periferia orașului Cairo a observat un câine vagabond care lătra la păsări din vârful Marii Piramide de la Giza, înaltă de 138,5 metri.

Impunătoarea construcție este denumită și piramida lui Khufu sau Keops, după versiunea grecească a numelui marelui faraon, care a domnit peste Egiptul antic aproximativ în perioada 2589 î.Hr. - 2566 î.Hr.

Ea este localizată pe Platoul Gizeh - orașul Gizeh, necropola anticului Memphis, actualmente parte a capitalei Egiptului, Cairo.

Citește și: Povestea lui Boji, cățelul fără stăpân care a mers zilnic cu metroul și autobuzul, ca să fie adoptat

Avea, la început, o înălțime de 146 metri - azi 138,5 metri - latura de 227 metri și cuprinde 2.521.000 metri cubi de piatră.

Fețele piramidei erau placate cu plăci șlefuite din calcar. A fost construită de faraonul Khufu/Keops, din a IV-a Dinastie, în jurul anului 2560 î.Hr. pentru a servi drept mormânt acestuia

 Marshall Mosher, un „atlet profesionist de aventură”, după cum se autocaracterizează, care călătorește în întreaga lume, zbura cu paramotorul său deasupra piramidelor din Giza pe 14 octombrie, când a dat peste o priveliște foarte ciudată - un câine singuratic care stătea liniștit în vârful Marii Piramide, lătrând aparent la păsările care zburau pe deasupra.

Nu este chiar genul de lucru pe care te aștepți să îl vezi în timp ce zbori deasupra uneia dintre cele șapte minuni ale lumii, așa că nu este de mirare că videoclipul pe care l-a postat pe Instagramul său a devenit viral aproape instantaneu.

Citește și: Un cățel salvat de pe străzi avea un bilet sfâșietor la zgardă. Ce mesaj a scris fostul stăpân?

Unii utilizatori ai popularei rețele de socializare au glumit spunând că potaia trebuie să fi fost zeul egiptean Anubis, în timp ce alții erau îngrijorați de situația sa, scrie NY Post.

Din fericire, Mosher și-a continuat videoclipul viral cu un alt clip, de data aceasta filmat la poalele piramidei.

Acesta arată atât câinele temerar, cât și un companion al acestuia, iar Mosher a explicat că există mulți câini vagabonzi în zona Giza și că aceștia urcă și coboară adesea pe piramide, în timp ce oamenilor le este interzis să o facă.

Interesant este că turiștilor li s-a permis cândva să escaladeze piramidele antice, dar Egiptul a impus o interdicție asupra acestei practici, iar contravenienții riscă acum până la trei ani în spatele gratiilor, conform legilor acum în vigoare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te