VIDEO Regele Marii Britanii a încins ringul de dans cu sora Annei Frank

DE Bianca Iosef | 17.12.2022 - 14:16
Regele Charles al Marii Britanii- Foto: CA TINE

Regele Charles al Marii Britanii a dansat cu sora vitregă a Annei Frank în timpul unei vizite la un centru comunitar evreiesc din nordul Londrei.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Eva Schloss, în vârstă de 93 de ani, a supravieţuit lagărelor de concentrare naziste, şi-a petrecut decenii promovând pacea între oameni, iar vineri a avut ocazia să danseze cu un rege în timpul sărbătorii de Hanukah.

"A fost drăguţ, chiar a participat, părea că îi place, dar este ceva neobişnuit pentru el să nu ţină un discurs. Însă, a fost foarte relaxat şi i-a plăcut", a declarat Eva Schloss. "E uşor de vorbit cu el, nu are un aer de superioritate încât să trebuiască să-ţi faci programare", a adăugat ea.

Citește și: Camioanele nu mai pot ieși din țară prin Vama Giurgiu din cauza unui protest spontan în Bulgaria

Charles a vizitat centrul comunitar JW3 de pe Finchley Road unde a vorbit cu elevi care împachetau cadouri şi coşuri cu alimente pentru familiile din Camden, dar şi cu refugiaţi care au preparat turtă dulce şi cu supravieţuitori ai Holocaustului.

Citește și: FOTO Celebru actor român de la Hollywood s-a afișat cu noua sa iubită. Zvonurile au fost confirmate

În cadrul unui discurs în care i-a dăruit regelui un menorah, fondatoarea JW3, Vivian Duffield, a declarat că acest centru a fost creat pentru a oferi comunităţii evreieşti din Londra un loc în care să se adune pentru a-şi proteja şi a-şi sărbători moştenirea.

"Din păcate, încă există antisemitism, oamenii spun că evreii ar trebui să se ducă în Israel, aceasta este Anglia, dar sper că depăşim aceste prejudecăţi. Anglia este una dintre ţările bogate ale lumii şi trebuie să luptăm cu sărăcia, de aceea sper că regele Charles va gestiona puţin această situaţie. Sper că va ajuta, că va uşura lucrurile pentru toată lumea şi că va lupta cu rasismul. Cred că este un rege foarte bun", a spus Schloss.

Raymond Simonson, directorul executiv al JW3, care l-a însoţit pe Charles în timpul turului prin acest centru, a declarat regele a adus în portbagaj orez şi conserve de ton pentru a fi adăugate în pachetele pentru donaţii. "Sunt 200 de gospodării pe care le susţinem în zona Camden unde oamenii nu au mâncare suficientă de Crăciun", a spus el. "Acum au mâncare din partea regelui şi a voluntarilor noştri", a adăugat Simonson.

Anne Frank, care a murit într-un lagăr de concentrare german după ce se ascunsese timp de doi ani de nazişti, a lăsat în urma sa un jurnal devenit una dintre cele mai citite cărţi din lume. Născută la Frankfurt, în Germania, Anne Frank a părăsit ţara la vârsta de trei ani împreună cu familia sa pentru a scăpa de ascensiunea antisemitismului. Stabiliţi la Amsterdam, ei s-au ascuns în 1942 într-un apartament în spatele unei biblioteci false pentru a scăpa de Gestapo, însă au fost descoperiţi în 1944 şi deportaţi în lagărele de concentrare. Tânăra de 15 ani a murit de tifos la începutul anului 1945 la Bergen-Belse din Germania, cu câteva luni înainte ca Aliaţii să elibereze lagărul de concentrare, la 15 aprilie, scrie Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te