VIDEO Peștișori de acvariu au comis o fraudă cu card de credit, în timp ce jucau Pokemon

DE Elena Andrei | 27.01.2023 - 18:53
Peștișori Bettas/Foto: wikipedia
Peștișori Bettas/Foto: wikipedia

Pe canalul Mutekimaru, un streamer YouTube în care peștii joacă jocuri video, jocul cu bug-uri Pokémon Violet s-a defectat și a permis peștilor să acceseze Nintendo eShop și să facă niște cumpărături.

SHARE

Un popular streamer YouTube cu sediul în Japonia, cunoscut sub numele de Mutekimaru Channel, specializat în a pune peștii să joace jocuri video a reușit să-i facă să iasă din joc, să acceseze Nintendo eShop, să dezvăluie informațiile cardului de credit al lui Mutekimaru și să facă mai multe cumpărături.

Peștii jucau unul dintre cele mai recente jocuri din franciza populară Pokémon - Pokémon Violet.

După ce au făcut cumpărăturile, peștii au închis sistemul în întregime, după cum a relatat postul de știri SoraNews24 și a detaliat în clipurile împărtășite de Mutekimaru Channel pe rețelele de socializare.

Ideea ca peștii să joace jocuri video este destul de șocantă, având în vedere că sunt adesea considerați unele dintre cele mai puțin inteligente ființe și nici măcar suficient de mari pentru a manevra un Nintendo Switch - care oricum nu ar fi operațional sub apă.

Și totuși, în asta este specializat Mutekimaru Channel. 

În urmă cu câțiva ani, canalul a montat o cameră într-un acvariu de pești luptători siamezi (cunoscuți și sub numele de Bettas) împărțit în diferite secțiuni care corespundeau butoanelor de pe controllerul Nintendo Switch.

Citește și

Iată obiceiurile sănătoase ale oamenilor care nu se îmbolnăvesc aproape niciodată

STUDIU Condimentul puțin cunoscut care ajută în lupta împotriva cancerului. Dă aromă mâncării

În esență, atunci când peștii se opreau din înotat în anumite secțiuni, un sistem automat înregistra acest lucru ca și cum ar fi apăsat butonul corespunzător și, astfel, jucau jocuri video.

Canalul a avut un succes uriaș cu peștișorii ce jucau Pokémon, un joc ideal deoarece nu necesită manevre constante în sincronizare. Seria Pokémon este un JRPG ce necesită doar apăsarea de butoane, teoretic, după bunul plac. Una dintre cele mai recente versiuni, Pokémon Legends: Arceus, face  excepție.

De asemenea, ajută și faptul că Pokémon este cunoscut pentru faptul că nu este chiar o serie foarte dificilă în general și este literalmente posibil ca un pește să ajungă să joace Pokémon. De fapt, au făcut-o de șase ori.

În mod normal, peștii pot accesa doar butoanele relevante de pe consola Nintendo Switch. Acesta este modul în care ei joacă.

Cu toate acestea, Mutekimaru Channel pare să fi uitat ceva ce fanii Pokémon din întreaga lume își amintesc în mod constant: Noile jocuri Pokémon, Pokémon Scarlet și Pokémon Violet, sunt încă pline de bug-uri și glitch-uri.

Glitch-urile au existat în jocurile Pokémon încă de la început, unele mai greu de găsit decât altele. Peștii de la Mutekimaru Channel se pare că au reușit să găsească glitch-uri în Pokémon Sapphire și Pokémon Sword.

Și, din nefericire pentru persoana din spatele canalului Mutekimaru, una dintre aceste defecțiuni fac ca jocul să se închidă brusc, ducând jucătorii înapoi la ecranul de start al Nintendo Switch.

Omul din spatele canalului s-a întâmplat să fie plecat din casă în acea zi, iar peștii au fost lăsați să se descurce singuri. Acest lucru a însemnat că, nefiind împiedicați de intervenția umană, au putut continua să acceseze butoanele de pe controler, ceea ce le-a permis să intre în Nintendo eShop.

Deoarece informațiile de pe cardul de credit al omului erau deja salvate, peștii au putut face mai multe achiziții, cum ar fi un emulator Nintendo 64 și produse cosmetice de pe Nintendo Switch Sports. De asemenea, au schimbat numele contului utilizatorului. 

Toate acestea în timp ce dezvăluiau telespectatorilor detaliile cardului de credit. 

Nu a trecut mult timp până când streamerul a fost conștient de ceea ce s-a întâmplat pentru că Nintendo eShop trimite e-mailuri după fiecare achiziție.

Mutekimaru Channel chiar a luat întâmplarea în glumă, realizând un videoclip pe YouTube ce detaliază incidentul.

Se pare că Nintendo a acceptat o cerere ulterioară a streamerului pentru o rambursare - la urma urmei, existau literalmente dovezi video în care peștii făceau aceste achiziții.

 

 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te