VIDEO Frumoasa studentă Ana Dumbravă, campioană mondială la Counter Strike. Este lunetista echipei

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 05.02.2023 - 14:48

Ana Maria Dumbravă (23 de ani) a devenit cea mai bună jucătoare de Counter-Strike din lume, învingându-le pe brazilianca Olga Rodrigues și rusoaica Ksenia Kluenkova. „ANa” este jucătoare profesionistă din 2015, și a reușit să cîștige peste 30.000 de euro până acum.

SHARE

Ana Maria Dumbravă a început să se joace pe calculator cu fratele său pe când avea 4 ani. Acum este cea mai bună din lume la CS:GO având peste 12.000 de ore jucate. 

Tânăra, care este studentă la Inginerie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, face parte din cea mai bună echipă feminină din lume, Nigma Galaxy. Rolul său în echipă este cel de lunetistă. 

Originară din Rădăuți, Ana Maria a câștigat premiul de ce ami bună jucătoare ce Counter Strike din lume la Stockholm, în cadrul Campionatului Global Offensive.  

„Eu am copilărit în Rădăuți. Am descoperit jocurile pe calculator la 4 ani, când se juca fratele meu jocuri de tip shooting. În trecut, jocurile erau populare printre băieți, dar acum multe fete se joacă pe calculator și fac performanță. La început nu mi-a plăcut jocul și nici nu mă descurcam foarte bine, dar cu timpul, după ce am petrecut multe ore învățând să joc mai bine, să înțeleg adversarii și să îmi ajut colegii de echipă, am ajuns la performanță.

Citește și: VIDEO Shaormeriile manelistului Tzancă Uraganu, închise de Protecția Consumatorilor. A cerut iertare

Are peste 12.000 de ore jucate

Am jucat 12.000 de ore până acum, în toți acești ani de când mă pregătesc pentru premiul cel mare. A fost greu la început, cu mult stres, sacrificii. În cele din urmă am reușit să câștig premiul la individual”, susține Ana Maria Dumbravă, care joacă cu numele „ANa” și este principalul AWP (Artic Warfare Police) pentru echipa feminină de Counter-Strike, Nigma Galaxy.

A devenit campioană internațională la „Girl Gamer Festival” Dubai în 2020 și a câștigat cele mai mari turnee de Counter-Strike din lume, în 2022, din Dallas și Valencia. Aceste premii au ajutat-o să devină cea mai bună jucătoare din lume și să câștige trofeul la Stockholm.

„Faptul că prin participarea la acele competiții am obținut punctaje și scoruri mari, am fost propulsată în top 3 jucătoare din lume. Având în vedere că a durat 8 ani să iau premiul cel mare, adică nu se întâmplă nimic peste noapte, iar acest joc necesită sacrificii mari, dacă vrei să faci performanță”, mai spune Ana Maria Dumbravă.

Câștigă suficient ca să se poată întreține singură

Ana Maria vrea să inspire cât mai multe fete să joace Counter-Strike și să facă performanță. Povestește că la începutul carierei o ajutau părinții săi și nu era plătită, însă acum câștigă suficient cât să se întrețină singură, conform BZI,

„Orice sport îl faci din pasiune la început, dar apoi poate deveni un job bine plătit. Nu am fost plătită la începutul carieri, m-a susținut familia să merg la campionate, să cumpăr calculatoare bune. Eu provin dintr-o familie de ingineri care au sacrificat foarte multe pentru mine. Acum pot să mă întrețin singură și m-a ajutat mult oferta de la compania din Emiratele Arabe, unde eu și colegele mele suntem acum angajate.

Noi am impresionat reprezentanții companiei când eram la campionatul din Dubai, care ne-au propus să ne angajăm și am acceptat. Momentan sunt în cantonament cu echipa în Varșovia. Ne pregătim pentru campionatul din 10 februarie. Conștientizăm faptul că statul în fața calculatorului dăunează, de aceea facem sport la sală, mâncăm sănătos, încercăm să ne relaxăm după ce ne antrenăm 8 ore pe zi”, mai spune Ana Maria.

Ana Dumbravă va participa la Campionatul Mondial de Esports, organizat la Iași
Cea mai bună jucătoare din lume la Counter-Strike va fi prezentă la Iași, la Campionatul Mondial de Esports, organizat în perioada 26 august – 2 septembrie 2023.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te