VIDEO Buhnici a reușit să îndoaie un BMW i5 de test în parcarea de la Mall. Cum a reușit performanța

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 24.11.2023 - 14:20
Buhnici a reușit să îndoaie un BMW i5 de test în parcarea de la Mall. Cum a reușit performanța - Foto: captură video

Influencer-ul pasionat de tehnologie, George Buhnici, a reușit să îndoaie un BMW i5 de test în parcarea de la Mall, deși mașina dispune de unele dintre cele mai performante sisteme de asistență la parcare și condus. Tehnologia, însă, nu poate învinge încă „hotărârea” omului.

SHARE

Primul BMW Seria 5 electric a ajuns pe piața din România cu circa o lună în urmă, iar jurnaliștii de specialitate, influencer-ii, vlogger-ii, blogger-ii și vedetele au fost printre primii care au pus mâna pe mașină.

Printre aceștia s-a numărat influencer-ul pasionat de tehnologie și automobile George Buhnici, care a luat în teste un BMW i5 M60 de 601 cai putere.

Citește și: VIDEO BMW Seria 5 intră în lumea mașinilor electrice. Semnalizează singur și are consolă de jocuri

Cea mai performantă și dotată versiune electrică a cele de-a 8-a generații BMW Seria 5 dispune, printre altele, de sistem de condus automom „Level 3”, adică, poate merge aproape singură prin trafic, poate parca și singură și, ca și alte BMW-uri de ultimă generație, are și funcție de ieșit automat din parcare cu spatele și mers în marșarier. E suficient să apeși pe un buton și, cu ajutorul camerelor video la 360 de grade și a senzorilor montați de jur împrejurul mașinii, creierul electronic se ocupă în siguranță de manevre. 

Cu toate acestea, George Buhnici a reușit să îndoaie BMW-ul i5 în parcarea Mall-ului Băneasa. A dat cu portiera dreapta față într-un stâlpișor metalic. 

Buhnici a reușit să îndoaie un BMW i5 de test în parcarea de la Mall. Cum a reușit performanța

Cum a reușit să îndoaie Buhnici BMW-ul i5 supertehnologizat, povestește chiar influencer-ul pe canalul său de YouTube. Pe scurt, l-a surprins că mașina virează și cu roțile spate. 

Citește și: VIDEO Dacă George Buhnici nu suportă „vergeturile”, soției sale nu-i place „mâncarea de săraci”

„Cred că se vede cu ce bucurie am luat mașina în test vineri. Îmi doream dintotdeauna un Seria 5 care să îmi dea senzațiile din BMW M5 V10 E60.

Pot să confirm că accelerația celor 601 cai electrici din BMW i5 M60 este… la fel de stresantă pentru gât iar frânarea pentru stomac. Nu știu cât M Power e acolo dar inginerii de la BMWi au setat superb curbele de putere pe motoarele electrice, câte unul pe fiecare punte.

Dacă mai pui și barele stabilizatoare, care pot fi activate în modul sport, mașina devine mai mult decât jucăușă pe viraje. E puternică mai ales în linii drepte dar evită să o iei la curse pentru că are 2300 de kilograme pe care, deși nu le simți în cea mai mare parte a timpului, vor căuta prea ușor exteriorul virajului.

Citește și: Buhnici, controversat: Bărbații aduc mai mulți bani acasă decât femeile și mor tineri, de infarct

Câtă vreme nu o conduci în Sport, mașina devine însă o veritabilă limuzină. Confortabilă, silențioasă, luxoasă. Strălucește ca mașină de navetă, în oraș sau pentru nivelul executive unde oamenii vor să li se audă bine apelurile, conferințele și podcasturile când stau blocați în trafic. Vei avea deasemenea timp berechet să descoperi zecile de butoane și sutele de funcții.

Sper doar să nu descoperi ca mine funcțiile de siguranță și faptul că ușile sunt făcute din aluminiu care se îndoaie ușor ca oțelul dar se repară mult mai greu”, a scris Buhnici pe blog-ul său

A 8-a generație BMW Seria 5 are printre cele mai avansate sisteme de condus autonom

Constructorul bavarez spune că noul BMW Seria 5 Sedan îşi subliniază caracterul progresiv nu numai prin cele două variante de model electric, ci şi cu servicii digitale inovatoare, noua interfaţă BMW 8,5, jocuri în maşină, streaming audio şi video, printre altele, precum şi sistemele foarte avansate de asistare a condusului.

O serie de premiere importante în domeniul sistemelor de condus şi parcare autonome sunt posibliitatea de a schimba banda prin fixarea privirii către oglinda retrovizoare şi asistentul de autostradă, care acum le permite conducătorilor din Germania să ia mâinile de pe volan pentru o perioadă mai lungă de timp, la viteze de până la 130 km/h, şi cu condiţia să urmărească în continuare situaţia din trafic şi să poată prelua din nou sistemul în orice moment, dacă este necesar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te