A avut loc prima gală de kickboxing pentru roboți din lume. Compania chineză de robotică Unitree a prezentat capacitățile de luptă ale modelului său de robot G1 în ceea ce a fost promovat ca fiind prima competiție de lupte între roboți umanoizi din lume.
A avut loc prima gală de kickboxing pentru roboți din lume. Competitorii, controlați de oameni
Vă amintiți de filmul SF „Real Steel” („Pumni de oțel”), din 2011, cu celebrul actor Hugh Jackman în rolul unui fost boxer în dificultate devenit antrenor de lupte robotizate?
Filmul era plasat în „viitorul apropiat”, dar cine ar fi crezut că vom avea cu adevărat competiții de lupte între roboți cu puțin peste un deceniu mai târziu?
Citește și: Invazia roboților umanoizi, AI-ul colaborativ, mașinile și industria logistică. Oamenii, în pericol?
Săptămâna trecută, Unitree, o companie de robotică cu sediul în provincia Zhejiang din China, a organizat o competiție unică de kickboxing pentru a demonstra capacitățile robotului său G1, potrivit asiatimes.com.
Având o înălțime de doar 130 cm și cântărind 35 de kilograme, G1 este un robot mic și ușor, capabil de mișcări fluide și ușoare și care prezintă un echilibru și o capacitate de recuperare impresionante.
Și ce modalitate mai bună de a prezenta aceste caracteristici decât ca roboții G1 să se înfrunte în cadrul primei competiții de lupte între roboți din lume?
Organizat de compania de stat China Media Group și transmis în direct de China Central Television (CCTV), concursul mondial de roboți - Mecha Fighting Series a început duminica trecută, în Hangzhou.
Patru roboți G1 s-au confruntat în interiorul unui ring sub privirile unui arbitru uman care s-a asigurat că luptătorii respectă regulile și i-a despărțit atunci când s-au ținut prea mult timp.
Purtând echipament de protecție a capului și mănuși de box standard, roboții și-au etalat loviturile cu pumnii, croșeele, upercuturile și chiar loviturile de picior în trei runde de două minute, marcând puncte pentru loviturile aplicate la capul și trunchiul adversarului.
Citește și: Ce locuri de muncă nu pot fi înlocuite de AI? Profesiile pentru care oamenii sunt indispensabili
De asemenea, un meci s-a încheiat atunci când un robot nu s-a mai putut ridica timp de opt secunde după ce a fost doborât, ceea ce a contat ca un KO.
Mișcările roboților au fost coordonate prin telecomandă și comenzi vocale de către controlorii umani de la marginea ringului.
După ce au câștigat primele două meciuri, doi roboți G1 s-au confruntat în finală. Câștigătorul a fost un robot Unitree controlat de Lu Xin, o persoană influentă din domeniul tehnologiei din China.
Deși nu a fost la același nivel cu luptele palpitante din Real Steel, a fost cu siguranță o avanpremieră a lucrurilor care vor urma în viitorul apropiat.
Evenimentul Unitree a fost doar prima competiție de acest gen, dar un alt turneu de luptă robotizată a fost deja anunțat pentru decembrie, cu roboți umanoizi în mărime naturală din diferite țări chineze.
Citește și: VIDEO Cel mai rapid robot umanoid din lume aleargă cu 13 km/h. Ce timp scoate pe 100 de metri?
În aceste zile, companiile chineze de robotică fac tot posibilul pentru a-și demonstra supremația în domeniul roboților umanoizi.
Primul concurs de lupte cu roboți umanoizi din lume urmează unui număr de alte evenimente unice, cum ar fi primul maraton cu roboți umanoizi din lume.