Vedeta verii 2025 în materie de cafea a fost denumită „cafeaua nor”. Este vorba de o băutură bogată în cofeină, care a devenit virală pe rețelele de socializare în această vară și care conține un ingredient care ar putea îmbunătăți sănătatea.
Vedeta verii 2025 în materie de cafea. Cum se prepară „cafeaua nor”? De ce a fost botezată așa?
Videoclipurile cu „cafeaua nor”, preparată prin adăugarea de spumă de cafea peste apă de cocos, au generat milioane de vizualizări pe TikTok și alte platforme sociale.
Băutura își trage numele de la aspectul spumei de cafea peste apa de cocos transparentă, care îi conferă un aspect asemănător unui nor.
Pe TikTok, băutura a atras atenția spectatorilor curioși. „Sunt sceptic, dar aș vrea să încerc”, a scris o persoană. „Nu am auzit niciodată de asta și sunt foarte intrigat”, a observat o altă persoană.
Citește și: Cafeaua japoneză care te răcorește instant vara. Rețetă simplă, gata în câteva minute acasă
Fox News a discutat cu Bryan Quoc Le, doctor în științe alimentare la Mendocino Food Consulting din California, despre ultima modă.
„Cafeaua nor se prepară prin baterea, manual sau cu un mixer de mână, a părților egale de zahăr, cafea instant granulat și apă rece ca gheața”, a spus el.
După ce cafeaua instant este amestecată până se formează o spumă groasă, substanța este apoi adăugată într-un pahar cu apă de cocos rece ca gheața.
„Cafeaua nor” se prepară, în mod normal, cu apă de cocos, benefică pentru sănătate - Foto: Fox News (cu rol ilustrativ)
„Poate dura ceva timp să bateți amestecul manual, așa că este recomandat un mixer de mână”, a adăugat Le.
În acest moment, iubitorii de cafea pot amesteca spuma în apă după propriul gust. Dacă nu, spuma de cafea se va dizolva oricum în apă, a menționat Le.
Citește și: Efectul surprinzător al cafelei decofeinizate. De ce spun cercetătorii că îți poate da energie
„Spuma de cafea se dizolvă încet în apa de cocos, creând un amestec cremos de cafea la interfața dintre spumă și apa de cocos”, a spus el.
Cafeaua nor este similară cu cafeaua dalgona, a precizat Le, care a fost o tendință pe rețelele de socializare în primele zile ale pandemiei de COVID-19.
O cafea nor se face cu apă de cocos
Cafeaua seamănă cu dalgona – o bomboană coreeană din zahăr – dar nu are nicio legătură cu acest desert.
„Dalgona este foarte similară cu cafeaua nor, cu excepția faptului că se folosește lapte în loc de apă de cocos”, a spus Le.
Citește și: Ce ați prefera: o cafea gingirlie sau o marghilomană? Care este deosebirea dintre ele?
Apa de cocos are și proprietăți benefice pentru sănătate: electroliții din compoziția sa ajută la rehidratarea rapidă. De asemenea, studiile arată că ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
„Pentru cei care ar putea fi reticenți în a consuma apă de cocos împreună cu cafeaua de dimineață, alte lichide sunt la fel de potrivite.
Apa de cocos poate fi înlocuită cu orice alt ingredient, cum ar fi apă cu gheață, lapte de vacă, lapte de migdale sau lapte de ovăz”, a mai precizat el.
Cafeaua „cloud” este una dintre numeroasele tendințe bogate în cofeină care au generat un val de entuziasm pe rețelele de socializare.
Citește și: Cea mai scumpă cafea din lume costă 2.500 de dolari pe kilogram. Ce o face atât de specială?
Vara trecută, utilizatorii TikTok au încercat un „cracking latte” viral, despre care unii oameni s-au plâns că este dezamăgitor.
Mai recent, cafeaua cu ciuperci a câștigat o popularitate nebănuită în rândul internauților din toată lumea.