Vacanță pe o insulă din Grecia? Atenție: mii de turiști, blocați la feribot de lipsa documentelor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.07.2021 - 21:31
Atenție, mii de turiști, blocați la feribot de lipsa documentelor. / Foto: destination360.com

Aproximativ 2.500 de persoane au primit interdicţia de a se urca la bordul feriboturilor către insulele greceşti doar în ultimele trei zile întrucât nu aveau documentaţia necesară, a anunţat ministrul transporturilor maritime Giannis Plakiotakis, citat de Ekathimerini.

SHARE

Controale înăsprite, Garda de Coastă a preluat verificările

Garda de Coastă elenă a fost însărcinată să verifice dacă măsurile de siguranţă privind sănătatea publică sunt respectate în porturi începând cu 13 iulie, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că turişti greci şi străini care călătoresc către şi dinspre insule sunt cei care răspândesc infecţiile cu coronavirus.

Plakiotakis a recunoscut că înainte ca Garda de Coastă să preia verificările de la autorităţile portuare, controalele erau "inadecvate", notează publicaţia elenă online.

Citește și: Scandalul Pegasus: Guvernul lui Viktor Orban, acuzat că a utilizat programul de spionaj

"Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare", a declarat el luni pentru Open TV.

Autorităţile elene au fost nevoite să înăsprească regulile sanitare pe fondul creşterii noilor infecţii în unele destinaţii estivale populare. Duminică, ele au anunţat o interdicţie de deplasare de cinci ore pe timpul nopţii şi o interdicţie non-stop asupra muzicii în baruri, cafenele şi restaurante pe Insula Mykonos din Arhipelagul Cicladelor.

În acelaşi timp, ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias a avertizat săptămâna trecută că guvernul mai are "un pas" până la impunerea restricţiilor în Santorini, Paros, Ios, precum şi în Rethymno şi Heraklion în Creta.

Citește și: CNCAV: 13.242 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, din care 8.642 cu prima doză

Atenție la documente!

Călătorii către insule trebuie să prezinte fie un certificat de vaccinare COVID-19, o dovadă că s-au vindecat recent de boală, un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei sau un test rapid negativ efectuat cu 42 de ore înainte de călătorie.

Începând cu 16 iulie, călătorii nevaccinaţi care se întorc în Grecia continentală trebuie să prezinte un autotest negativ sau un test rapid pentru a se urca la bordul unui feribot.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.