Vacanța în Grecia stricată pentru un grup de români. Pentru ce au plătit și ce au găsit de fapt?

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.07.2024 - 11:57
Vacanța în Grecia stricată pentru un grup de români. Pentru ce au plătit și ce au găsit de fapt? - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
Foto: Facebook/ Forum Reclamații

Vacanța în Grecia a ajuns să fie o mare dezamăgire pentru un grup de români. Aceștia au găsit la cazare condiții greu de imaginat. Acum vor banii înapoi dar se pare că situația de recuperare este greoaie.

SHARE

Un grup de români au ajuns în Grecia pentru vacanță dar au avut parte de un adevărat coșmar. Cazarea pe care o rezervaseră s-a dovedit a fi extrem de insalubră. 

Acum vor banii înapoi. 

Vacanța în Grecia stricată pentru un grup de români. Pentru ce au plătit și ce au găsit de fapt?

Un turist român a povestit pe un Forum de reclamații de pe Facebook, pățania grupului său în Grecia. Au fost nevoiți să schimbe cazarea din cauza condițiilor ”insalubre”. 

Românul povestește că proprietarul nu a dorit să colaboreze cu ei deși cazarea a fost plătită de la începutul anului.

”Cazarea a fost plătită integral prin booking încă din ianuarie. La fața locului am găsit condiții insalubre și am decis pentru sănătatea noastră și a copiilor să nu rămânem( 6 adulți+8 copii). 

Am sunat proprietarul care nu a dorit sa colaboreze cu noi, nici vorba de returnat banii. Am sunat la booking sa ne ajute măcar cu o cazare pt acea seara , dar fără succes.

Din 22 iunie încercăm să ne recuperam banii, însă suntem pasați de la proprietar la booking și invers. 

Deși cei de la booking ne-au dat dreptate văzând filmările și pozele, nu ne pot ajuta sa ne recuperăm banii. Ce alte demersuri mai putem face? Dacă sunt persoane care au pățit ceva similar și ne pot ajuta cu un sfat, apreciem”, scrie turistul în postare. 

Postarea românului a stârnit un val de reacții. Unii spun că au fost în aceeași situație. 

”Bună ziua! Nici pe mine nu m-a ajutat booking-ul anul trecut când am avut probleme. Totuși, dacă ai realizat plata prin Revolut, puteți să încercați să deschideți un tichet acolo unde să explicați problemele. Cel puțin pe noi ne-au ajutat, după 6 luni...dar au făcut-o măcar”, a povestit un alt turist.

”Aceeași situație am avut noi anul trecut. Insistați zilnic la Booking, până vă returnează banii. I-am amenințat cu poliția, cu ministerul turismului cu pierderea licenței, nu mao stiu ce le-am mai spus. Ideea e că am vorbit cu cel puțin 3 operatori booking, până ni s-au virat banii în cont.

Citește și: Vacanță în Grecia: Cât costă să mergi cu mașina din România până în Halkidiki? Unde alimentezi?

DE VLAD ALEXANDRU | Actualizat: 17.06.2024 - 11:58Edit

Nu renunțați! Sunați zilnic la ei până vă returnează toți banii!

Au încercat inclusiv să ne convingă să anulam noi rezervarea, situație în care banii erau pierduți pentru noi. În 3 zile aveam banii! Mult succes!”, au spus alții.

 ”Din păcate pentru noi nu au succes discuțiile cu ei. O țin pe a lor indiferent de ce am zice. Chiar și atunci când le-am zis că vom angaja un avocat ne-au urat succes. Singura compensație pe care ne-au oferit-o este de 20% din sumă.

 Însă, nu suntem de acord. Ce mi se pare trist este că în continuare locația este pe booking și se mai pot face rezervări, deși noi le-am trimis filmări și poze în care totul se vede clar.

Citește și: Vacanță în Paralia Katerini. Cât costă un sejur de 7 zile: ”Și să vrei nu ai pe ce să cheltui bani”

Justificarea lor este că nu sunt agenție și ei doar pot intermedia relația noastră cu proprietarul”, a mai spus românul păcălit.

”Mai nou e o politică ciudată. A trebuit virată întreaga sumă, pt ca hotelul să spună că nu are camere libere. Noroc că am luat prin agenție, și banii nu s-au dus în contul hotelului. Noi nu am mai întâlnit politica asta în alte tari.
De ce nu poți pune clar că ai ocupat? Stai cu speranța 2-3 zile...că pleci la hotelul visat, și vine răspuns că nu sunt locuri”, a spus altcineva.

De cele mai multe ori, românii care merg în vacanță în Grecia au parte de experiențe frumoase. Însă sunt unii pentru care amintirile nu sunt cele mai plăcute. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te