Un city-break în căutarea tradițiilor și a cadourilor de Crăciun

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 25.10.2019 - 07:03

Cum până la Crăciun mai sunt două luni, un city-break într-una dintre metropolele europene cu tradiție în organizarea piețelor de Crăciun este o idee excelentă pentru a intra în atmosferă, a vedea și obiceiurile de pe alte meleaguri și a găsi și inspirație pentru cadouri.

SHARE

În Germania, piețele de Crăciun sunt aproape de importanță națio­nală. Supranumit „capitala jucăriilor“, Nürnberg-ul este o destinație ideală pentru un city-break în așteptarea Moșului.

Aici, organizarea Chistkindlesmarkt datează încă din anul 1628, atmos­fera medievală fiind „condimentată“ cu miros de plăcinte, vin fiert și castane coapte.

Apoi, la Leipzig, istoria pieței de Crăciun datează din anii 1700, iar printre atracțiile principale se numără o paradă a minerilor din zonă.

Iar la Berlin, în capitala Germaniei, sunt organizate an de an aproape 60 de târguri de Crăciun, cel mai important fiind cel din Piața Gendarmenmarkt.

Budapesta

Iar în topul preferințelor pentru un city-break cu parfum de sărbătoare se află și Frankfurt-ul, și München-ul. Viena, „orașul muzicii și viselor“, îmbracă și ea haine de sărbătoare, prima „Piață de decembrie“ (Dezembermarkt) datând încă din secolul al XIII-lea.

Principala piață de Crăciun este organizată în apropierea Palatului Schonbrunn, dar aproape tot centrul este în sărbătoare. Kartner Strasse și Mariahilfer Strasse sunt cele mai cunoscute străzi de shopping din Viena. Iar unul dintre cele mai căutate mall-uri este Shopping City Sud, cunoscut și ca SCS.

Nurnberg

Un alt târg important de Crăciun are loc la Praga, în Old Town Square, unde, anual, este îmbodobit un brad enorm, cu mii de luminițe, iar clădirile prind viață în straie de sărbătoare.

Cetatea din Praga, care, în Evul Mediu, a fost reședința regilor Boemiei și acum este sediul președinției republicii, strălucește și ea. Iar spectacolele și piesele de teatru jucate în aer liber creează o atmosferă culturală aparte.

Viena

Budapesta figurează și ea pe harta orașelor care se îmbracă frumos în așteptarea Crăciunului. Cel mai mare târg este organizat în Piața Vörösmarty.

Iar strada pietonală Vaci Utca, situată chiar în inima capitalei Ungariei, este o referință în materie de shopping. Totuși, cele mai exclusiviste magazine, restaurante și cafenele se află pe Andrassy.

Dacă vremea este bună, vă puteți rezerva o seară pentru o cină romantică pe malul Dunării sau pe un restaurant plutitor.

Iar copiii pot încerca și aquapark-ul hotelului Ramada, unul dintre cele mai mai parcuri de distracții acvatice indoor din Europa.

Berlin

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -