Charlie Chaplin și-a petrecut ultimii ani în scaun cu rotile. A închis ochii lăsându-se împărtășit

DE Bianca Iosef | Actualizat: 19.01.2023 - 17:58
Charlie Chaplin- Foto: RAYHABER

După o carieră de mare succes care i-a adus faimă în toată lumea, marele actor Charlie Chaplin a ajuns într-un scaun cu rotile. Ultimele cuvinte ale acestuia au rămas celebre și în ziua de azi la peste 45 de an de la deces.

SHARE

Charles Spencer Chaplin, cunoscut sub numele de Charlie Chaplin, a fost un celebru actor de comedie, compozitor și realizator de film, care a contribuit esențial la succesul filmelor mute. După o carieră de peste 75 de ani, Chaplin a murit în confortul casei sale, după ce a suferit un accident vascular cerebral în somn.  

Până la moartea sa, la vârsta de 88 de ani, marele actor s-a bucurat de o carieră remarcabilă de succes. După ce un preot i-a citit riturile sale, Charlie Chaplin a răspuns cu celebrele sale ultime cuvinte: „De ce nu? La urma urmei, îi aparține Lui.”

Citește și:  2.000 lei pentru viitoarele mămici. Ce este „Trusoul noului-născut” și cum intri în posesia lui

Moartea lui Charlie Chaplin a afectat mulți oameni și o întreagă industrie a deplâns pierderea uneia dintre cele mai importante influențe ale lumii filmului. 

Citește și: Inter Milano a câștigat Supercupa Italiei. Au spulberat poarta lui AC Milan apărată de Tătăruşanu

Charlie Chaplin a fost întotdeauna o personalitate plină de viață, iar personajul de pe ecran, Vagabondul, i-a câștigat recunoaștere în întreaga lume. Cariera sa, deși uimitoare, a fost afectată de controverse care veneau din înclinația sa pentru a-și lua soții tinere, dar și din opiniile sale politice.

Cu toate acestea, popularitatea sa a început să crească din nou în ultimii douăzeci de ani ai carierei sale, pe măsură ce a reeditat, a marcat și a relansat lucrările sale vechi, dar a început și să lucreze la noi proiecte. Spre sfârșitul anilor 1960, sănătatea lui Charlie a început să decadă ca urmare a numeroaselor accidente vasculare cerebrale minore. 

În acest timp, a primit multe premii și o ovație de 12 minute la gala Premiilor Academiei – care până în prezent rămâne cea mai lungă ovație din istoria Premiilor Academiei. Din păcate, la mijlocul anilor 1970, Charlie a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale, iar până în 1977 era în scaun cu rotile și avea nevoie de îngrijire non-stop. 

În luna decembrie a aceluiași an, după ce a suferit încă un atac cerebral în somn, Charlie a murit la primele ore ale dimineții. În timp ce zăcea pe patul de moarte, un preot i-a citit ultimele sale ritualuri și a încheiat cu „Fie ca Domnul să aibă milă de sufletul tău”, la care Charlie a răspuns „De ce nu? La urma urmei, îi aparține Lui.”     

Câteva zile mai târziu, la 27 decembrie 1977, a avut loc o înmormântare intimă, la care erau prezenți doar cei mai apropiați prieteni și membri ai familiei, conform ultimelor sale dorințe. A fost înmormântat în cimitirul Corsier-sur-Vevey, scrie Celeb Answer.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te