Tot mai mulți români pleacă în city break-uri în această vară

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 25.06.2021 - 14:23
Tot mai mulți români pleacă în city break-uri în această vară. Foto Vola.ro

36% dintre rezervări sunt de tipul last-minute, cu mai puțin de o săptămână înaintea plecării. Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Grecia rămân destinațiile preferate de vacanță și vara aceasta.

SHARE

Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Belgia și Franța sunt principalele destinații de plecare spre România.

42% dintre rezervările dus-întors sunt pe perioade de până în 4 zile, ceea ce indică o preferință clară pentru vacanțele tip city break.

Europa este „pe verde” în ceea ce privește călătoriile, astfel că persoanele care vin din ţările europene nu vor mai fi nevoite să stea în carantină și nici măcar să se testeze PCR, ori să arate dovada vaccinării înainte de intrarea în România.

În acest context, tot mai mulți români își îndreaptă atenția spre vacanțe de tip city break, fapt confirmat și de specialiștii Vola.ro, cea mai mare platformă de rezervări de bilete de avion din România. Astfel, 42% dintre rezervările efectuate în ultima perioadă sunt zboruri dus-întors, cu durată de până la 4 zile, spre destinații din sud-vestul Europei.

Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Grecia rămân destinațiile preferate de vacanță ale românilor și în 2021

Destinațiile externe preferate de români în sezonul estival rămân în mare parte neschimbate, în ciuda faptului că pandemia a lovit puternic majoritatea țărilor din Europa, iar în unele dintre state mai sunt încă în vigoare diferite măsuri anti-COVID, cum ar fi purtarea măștii pe stradă ori închiderea mai devreme a teraselor.

Astfel, în topul destinațiilor externe spre care se îndreaptă românii în acestă perioadă regăsim țări precum Italia, Spania, Germania și, bineînțeles, Grecia, unde mulți dintre turiști alegeau să călătorească cu mașina personală, însă cozile din vame precum și opțiunile multiple de zboruri directe în insule i-au convins să aleagă avionul.

Deși de multe ori scopul călătoriilor spre aceste destinații este de a vizita rudele sau prietenii, de data aceasta vorbim, mai degrabă, despre vacanțe de relaxare la plajă, ori pentru a revedea orașele preferate din Europa, după mai mult de 1 an de când turiștii s-au putut bucura în voie de acele locuri, potrivit unui studiu Vola.ro.

Marea Britanie este singura ţară din Europa rămasă pe lista roșie în ciuda ratei scăzute de infectare, însă hotărârea CNSU a venit ca urmare a prezenței variantei Delta de coronavirus cu o transmitere mult mai ridicată în acestă țară. Acest fapt nu îi descurajează însă pe români, Marea Britanie ocupând a treia poziție în topul destinațiilor externe spre care românii au cumpărat bilete de avion.

În vreme ce mulți români își petrec concediul de vară în străinătate, diaspora se întoarce acasă

Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Belgia și Franța sunt principalele destinații de plecare spre România, fiind chiar mai multe bilete vândute pe ruta Marea Britanie – România decât România – Spania. De altfel, Marea Britanie – România este a doua cea mai populară rută externă vândută prin Vola.ro, după România – Italia în ultima perioadă.   

Deși, în medie, prețurile biletelor de avion au crescut considerabil în ultima perioadă, companiile aeriene au avut și oferte de nerefuzat pentru românii care iubesc să călătorească. De exemplu, spre Belgia, una dintre destinațiile de city break populare în rândul turiștilor noștri, au fost bilete de avión și cu 9.99 euro, iar cererea un a întârziat să apară, cei care își doreau să exploreze orașe precum Bruxelles sau Bruges profitând numaidecât de oferta unei companii aeriene românești. Astfel, Belgia intră în top 10 destinații europene căutate de români în prima lună de vară.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te