Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 07.12.2023 - 14:13
Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani - Foto: Kempinski Bansko
Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani - Foto: captură ecran
Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani - Foto: captură ecran
Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani - Foto: captură ecran
Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov. În „Poiana” bulgarilor, e de 18 ani - Foto: Facebook/Poiana Brasov

Primul hotel de lux Kempinski din România va fi în Poiana Brașov. Kempinski este singurul lanț hotelier „upper scale” internațional orientat și pe sporturile de iarnă prezent în zona balcanică. În „Poiana” bulgarilor, la Bansko, e prezent de 18 ani și e cel mai premiat resort.

SHARE

Piața ospitalității din România devine, în sfârșit, tentantă pentru lanțurile hoteliere internaționale de lux. După ce la începutul lunii noiembrie 2023, grupul hotelier de lux Hyatt a anunțat că are în vedere dezvoltarea unui proiect emblematic al brandului în România, un hotel „upper scale în Bucureşti”, cu aproximativ 200 de camere şi servicii complete, recent s-a semnat un contract pentru deschiderea unui hotel Kempinski în Poiana Brașov, cea mai mare și mai luxoasă stațiune de schi din țara noastră. 

Primul hotel de lux Kempinski din România, în Poiana Brașov

Kempinski va deschide prima sa unitate din România în Poiana Braşov. Primul hotel de 5* de lux din stațiune va atrage o investiţie de 70 de milioane de euro. Proiectul va marca şi intrarea companiei de dezvoltare imobiliară Rock Holding pe piaţa ospitalităţii din România.

Citește și: De ce a ajuns Bansko –„Poiana“ bulgarilor, peste toate stațiunile de schi din România la un loc

”Rock Development Holding, companie de dezvoltare imobiliară de pe piaţa rezidenţială din Bucureşti, a încheiat un parteneriat cu Kempinski Hotels, grupul hotelier de lux cu cea mai îndelungată existenţă din Europa, în urma căruia renumitul lanţ va deschide prima sa unitate din România – primul hotel de cinci stele din Poiana Braşov.

Proiectul va atrage o investiţie de 70 de milioane de euro din partea Rock Holding, urmând a fi primul complex hotelier de cinci stele de lux din regiunea Transilvaniei şi debutul parteneriatului dintre cele două companii”, a anunţat compania. 

La Bansko, în „Poiana” bulgarilor, Kempinski e prezent de 18 ani

Grupul Kempinski a pariat pe Bulgaria cu mai bine de 18 ani în urmă. Hotelul Kempinski Hotel Grand Arena Bansko a fost deschis în cea mai apreciată stațiune de schi din sud-estul Europei în 2006. 

Anul trecut, Kempinski Hotel Grand Arena Bansko a fost distins pentru a patra oară consecutiv cu premiul "Bulgaria's Leading Lifestyle Hotel 2022" de către World Travel Awards.

Recunoscut la nivel mondial ca fiind cea mai importantă distincție de calitate de 29 de ani, World Travel Awards este dedicat recunoașterii, recompensării și celebrării excelenței în toate sectoarele industriei turismului.

Citește și: Schi sau snowboard la Bansko? Trei soluții pentru a scăpa de coada de la gondolă

Fiind singurul hotel de tip ski-in și ski-out din zonă, Kempinski Hotel Grand Arena Bansko este situat în inima stațiunii, chiar la capătul pârtiei de schi, lângă stația gondolei. 

Oferă 157 de camere, inclusiv 26 de apartamente și un apartament prezidențial exclusivist, Kempinski The Spa complet renovat, cu facilități termale noi și unice, patru săli de conferințe și opt restaurante și baruri.

Cazarea la Hotel Alpin Poiana Brașov 4* costă cât la Kempinski Hotel Corvinus Budapest 5* de lux

Când se va deschide Kempinski Hotel Poiana Brașov și ce prețuri va avea, evident, nu se știe. 

Dar, în momentul de față, de exemplu, cazarea la Hotel Alpin Poiana Brașov 4* costă cât la Kempinski Hotel Corvinus Budapest 5* de lux. 

În perioada 11-14 ianuarie 2024, cea mai ieftină cameră la Hotel Alpin Poiana Brașov 4* costă 2.918 lei (3 nopți, 2 adulți), iar la Kempinski Hotel Corvinus Budapest 5* de lux prețul este de 2.976 lei. 

În aceelași interval, la Kempinski Hotel Grand Arena Bansko cea mai ieftină cameră costă 4.655 lei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te