Test de cultură generală. Actrița care a luat premiul Oscar pentru ”Pe aripile vântului”? Sigur știi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 28.07.2023 - 08:53
Ce actriță a luat Premiul Oscar pentru filmul Aripile Vântului? Foto: Newsweek România (Daniel Toșa)

Vă propunem un test de cultură generală din domeniul cinematografiei. ”Cine este actrița care a primit premiul Oscar pentru ecranizările ”Pe aripile vântului” și ”Un tramvai numit dorință”? Sigur știi răspunsul. Chiar și cei mai tineri iubitori de film pot răspunde din prima.

SHARE

Un test de cultură generală a devenit foarte popular pe Internet. Este unul din domeniul cinematografiei și nu ai voie să nu știi răspunsul. De fapt este extrem de simplu. 

Actrița ajucat unul dintre cele mai îndrăgite personaje din cel mai vizionat film din istorie. 

Test de cultură generală. Actrița care a luat premiul Oscar pentru ”Pe aripile vântului”? Clar știi

Testul de cultură generală sună astfel:

Actrița de film (1913-1967) care a primit premiul Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină din filmele ”Pe aripile vântului” (1939) și ”Un tramvai numit dorință” (1951), a fost:

a)Bette Davis

b)Simone Dignoret

c)Olivia de Havilland

d)Vivien Leight

Citește și: Test de cultură generală: ”Cât a durat Războiul de 100 de ani?” Ai răspunsul rapid?

Desigur este o întrebare la care absolut nimeni nu are voie să greșească. Este cel mai probabil cel mai ușor test de cultură generală din cinematografie. 

Totuși, doar cei care iubesc cu adevărat arta filmului știu să dea răspunsul rapid.

Răspunsul este: d) Vivien Leight.

Citește și: Test de cultură generală. Care este cel mai lung lanț muntos din lume? Cât de simplu este răspunsul

Cine este Vivien Leight, actrița laureată cu două premii Oscar

Vivien Leigh, Lady Olivier (născută Vivian Mary Hartley), (n. , Darjeeling, India – d. , Greater London, Anglia, Regatul Unit) a fost o actriță engleză de film și de teatru, potrivit Wikipedia. 

Este laureată a două premii Oscar, unul pentru interpretarea personajului Scarlett O'Hara din Pe aripile vântului (1939), iar cel de-al doilea pentru rolul Blanche DuBois din producția Un tramvai numit dorință (1951), pe care l-a interpretat și în teatru în West End din Londra.

Vivien Leigh a fost o actriță prolifică, ea colaborând adesea pe plan artistic cu soțul său, Laurence Olivier, care a regizat multe dintre filmele ce au făcut-o celebră.

Citește și: Test de inteligență pentru cei cu un IQ peste medie. ”Ce număr se află în spațiul de intersecție?”

De-a lungul celor 30 de ani de carieră, actrița a interpretat roluri variate, începând de la eroinele comediilor lui Noël Coward și ale lui George Bernard Shaw, până la personaje din opere clasice ale lui William Shakespeare, precum Ofelia, Cleopatra, Julieta sau Lady Macbeth.

Leigh s-a simțit adesea limitată datorită frumuseții sale foarte apreciate, despre care credea că o împiedică în a fi luată în serios în cariera sa ca actriță. Sănătatea ei șubredă s-a dovedit a fi, însă, cel mai mare obstacol.

Citește și: Problema de geometrie care se poate rezolva în 4 minute: ”Câte triunghiuri sunt?” Le poți număra?

Fiind afectată de tulburare bipolară de-a lungul perioadei adulte, Vivien Leigh a câștigat reputația unei persoane foarte dificile, acest lucru afectând serios o carieră care avea să cunoască și perioade de declin.

Odată cu înaintarea în vârstă, actrița a fost slăbită de reveniri frecvente ale tuberculozei, boală diagnosticată pentru prima oară la mijlocul anilor '40. Leigh și Olivier divorțează în 1960, iar actrița continuă să apară periodic în diferite filme și piese de teatru, până la decesul său din cauza bolii, în anul 1967.

Citește și: Testul de inteligență pe care doar agenții SIE îl pot face: După câte ore se vor întâlni trenurile?

Cel mai vizionat film din istorie

Pe aripile vântului (Gone With the Wind) este un film american din 1939, regizat de Victor Fleming, cu Vivien Leigh și Clark Gable în rolurile principale. Este unul din cele mai vizionate filme din istorie, deținând recordul de cele mai mari încasări, conform Wikipedia.

Filmul, ecranizare a romanului omonim scris de Margaret Mitchell, prin tehnica cinematografică folosită devine primul film color de asemenea proporții, realizat prin folosirea procedeului Technicolor. Filmările au durat 140 de zile. Premiera a avut loc la 15 decembrie 1939.

New York Herald Tribune scria, la vremea apariției filmului, că este „un spectacol cinematografic monumental”, iar New York Times l-a apreciat ca „cea mai mare înscenare cinematografică văzută până azi și cel mai ambițios film de acțiune din istoria spectaculoasă a Hollywoodului”.

A primit zece premii Oscar, un record deținut timp de douăzeci de ani.

Citește și: Problema de matematică ce se poate rezolva în cel mult 1 minut. ”14:2(5-2x2)-7=?” Tu ai reușit?

Un tramvai numit dorință (engleză A Streetcar Named Desire) este un film american din 1951, o adaptare cinematografică a piesei omonime a dramaturgului american Tennessee Williams.

În limba engleză, titlul este construit pornind de la un joc de cuvinte între numele unui tramvai real din San Francisco, Desire, și numele francez Desiree.

Filmul a fost regizat de Elia Kazan, care a regizat și premiera teatrală a piesei, având în distribuție actorii Marlon Brando (Stanley Kowalski), Vivien Leigh (Blanche DuBois), Kim Hunter și Karl Malden.

Toți actorii, cu excepția lui Leigh, care a înlocuit-o pe Jessica Tandy, au fost aleși din distribuția originală a piesei jucate pe Broadway.

Citește și: Problema de matematică virală pe Internet. Doar 1 din 1.000 de oameni o pot rezolva. Tu reușești?

În anul 1999, filmul, considerat ca fiind unul clasic, a fost denominat ca fiind de o „importanță culturală semnificativă” de către Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii. Ca atare, a fost selecționat spre conservare în Registrul național de filme al Statelor Unite ale Americii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te