Tehnica CWC, metoda prin care poți avea un păr curat până la o săptămână. Ce trebuie să faci?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.08.2024 - 19:32
Tehnica CWC, metoda prin care poți avea un păr curat până la o săptămână. Ce trebuie să faci? - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Tehnica CWC, metoda prin care poți avea un păr curat până la o săptămână. Ce trebuie să faci? Ce spun specialiștii și cum poți avea un păr curat timp de o săptămână?

SHARE

Tehnica CWC, metoda prin care poți avea un păr curat până la o săptămână. Ce trebuie să faci? Ce spun specialiștii și cum poți avea un păr curat timp de o săptămână?

Tehnica CWC, metoda prin care poți avea un păr curat până la o săptămână

Fie că ne place sau nu, părul nostru este un aspect fundamental al vieții noastre de zi cu zi și, de cele mai multe ori, cât de mare este stima noastră de sine depinde de el. Deși ne-am dori să ne trezim în fiecare zi cu coafura perfectă, hidratare adecvată și o strălucire orbitoare, adevărul este că nu este ușor să ne menținem părul sănătos.

Părul suferă în toate anotimpurile anului. Căldura verii și frigul iernii nu sunt singurii factori care îi modifică starea și proprietățile, dar și modul în care îl tratăm este una dintre principalele cauze care îi determină sănătatea, în special spălatul.

Nu numai că produsele pe care le folosim sunt esențiale pentru părul nostru pentru a menține strălucirea, hidratarea și volumul necesar pentru un păr sănătos, dar, de câteva luni, tendințele spun că și ordinea joacă un rol. Și acest lucru este demonstrat de tehnica CWC, care presupune aplicarea balsamului înainte și după șamponare.

Tehnica CWC, care înseamnă condition-wash- condition , este o metodă care schimbă ordinea spălării pe care am înțeles-o până acum și se concentrează pe prioritizarea, așa cum indică și numele, balsamul înainte și după șampon.

În cadrul acestui proces și printr-o schimbare de ordine la fel de simplă precum aplicarea balsamului, spumarea, clătirea și reaplicarea balsamului, reușim să protejăm părul de deshidratare și deteriorări cauzate de șampon , care uneori poate fi agresiv și elimină uleiurile naturale din scalpul.

Potrivit adepților tehnicii CWC, atunci când aplicăm balsam înainte de șamponare, creăm un strat protector în jurul fibrei capilare, minimizând deteriorarea în timpul spălării și protejând părul de uscăciunea cauzată de șampon.

Deși acest ultim produs este esențial în spălare, ceea ce face este să elimine impuritățile și sebumul de pe scalpul nostru, motiv pentru care uneori rămâne slăbit.  Balsamul reface umiditatea pierdută a părului și sigilează cuticulele părului, ajutând la prevenirea ruperii și deteriorarii.

Citește și: Ceaiul de ceapă, medicament care îţi scade tensiunea și ajută la detoxifiere. Cum se prepară acasă?

Finalul acestei tehnici este același cu procesul nostru tradițional, deoarece terminăm din nou cu balsamul. În acest fel, ne asigurăm că părul este hidratat, moale și facilitează descurcarea odată ce este complet uscat. 

Tehnica CWC a câștigat popularitate în Spania datorită recomandărilor stiliștilor și experților în îngrijirea părului. A devenit o soluție eficientă pentru cei care doresc să-și păstreze părul curat și sănătos mai mult timp, mai ales într-un climat cald și uscat precum cel în care ne aflăm în mijlocul verii.

Metoda CWC nu numai că oferă beneficii imediate, dar are și un impact pozitiv asupra sănătății părului pe termen lung . Prin menținerea hidratării consecvente și protejarea fibrei de păr de deteriorare, se poate observa o reducere semnificativă a ruperii și a vârfurilor despicate, promovând creșterea sănătoasă a părului.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te