Spaima românilor care pleacă în vacanță în Egipt. Ce medicamente cumpără prima dată când ajung acolo

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.08.2023 - 01:18
Egiptul este o atracție turistică pentru români. Unii au probleme de sănătate acolo Foto: pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)
Egiptul este o atracție turistică pentru români. Unii au probleme de sănătate acolo Foto: pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Românii care pleacă în vacanță în Egipt întreabă pe grupuri despre medicamentele pe care trebuie să și le procure când ajung acolo. Mulți știu că apa de la robinet nu este potabilă însă unii s-au plâns de probleme digestive și după consumul de sucuri sau înghețată.

SHARE

Tot mai mulți români vizitează Egiptul însă unii spun că s-au ales cu probleme digestive care le-au stricat vacanțele. Astfel pe grupurile destinate vacanțelor în această țară turiștii își povestesc experiențele lor și dau sfaturi cu privire la necesarul de medicamente pentru o astfel de călătorie.

Pe un grup de socializare, o româncă întreabă dacă este nevoie să își administreze antibiotice înainte de plecarea în țara piramidelor. Din comentariile utilizatorilor grupului reiese că mulți s-au ales cu probleme digestive într-un astfel de concediu. 

Spaima românilor care pleacă în vacanță în Egipt. Ce medicamente cumpără prima dată când ajung acolo

Turista a precizat că familia pleacă în vacanță împreună cu un copil în vârstă de 4 ani. 

”Urmează să mergem în vacanță pentru prima dată în Egipt, Hurgada. Multă lume zice că s-ar fi simțit rău și ar trebui să luăm probiotice. Cei care ați fost deja, ați avut probleme? Avem și fetița de 4 ani și nu aș vrea să umblăm pe la spitale în vacanță”, a scris femeia pe grupul Vacanțe sub 500 de euro.

Cei care au fost acolo au confirmat că este nevoie de medicamente. Alții spun că se pot procura de la farmaciile din această țară tratamente speciale pentru astfel de probleme. 

”Buna ziua, da vă recomand să luați toată familia probiotice”, a scris cineva.

Citește și: Operațiunea vacanța de vară. Unde putem merge și cum

”Probioticele nu vă ajută cu nimic,cumpărați cum ajungeți în Egipt Antinal se găsesc la farmacie și la primele simptome de diaree frisoane,nu ezitați să luați o pastilă la 4 ore până vă trece”, a precizat un alt turist.

”Există la farmacia lor un medicament special în caz că vă ia burta, orice luați de aici nu funcționează... ANTINAL îi zice”, a mai precizat și altă persoană. 

Se pare că acel medicamnt nu are echivalent la noi în țară, conform celor care au comentat pe grup. Sigurul care l-ar fi putut înlocui, nu se mai găsește în prezent în farmaciile noastre.

 ”Este Ercefurylul de pe vremuri. A fost scos de pe piață acum câțiva ani pentru că este cancerigen”, a precizat un internaut..

Medicamentele românești nu fac față bacteriilor din Egipt

Alții au spus că nu au avut probleme.

”Noi am fost în iulie cu băiețelul de 5 ani, singura restricție a fost să nu folosim apa de la robinet decât pt spălat pe corp,pt spălat pe dinți am folosit apă plată...însă nu am avut nici o problemă... copilul a mâncat de toate, a băut suc și limonadă cu gheață fară probleme... e chestie de respectat normele elementare de igienă...

dacă chiar veți avea probleme sunt multe farmacii și găsiți medicamente locale foarte eficiente fară să aveți nevoie de prescripție medicală..

Citește și: Charterele către Egipt, cel mai vândut produs anul acesta. Cererea, cu 700% mai mare decât în 2019

Noi am venit anul trecut acasă din Bulgaria de la resort de 5 stele mega cotat cu boala ”Gură-mână-picior”... deci se poate lua de peste tot...

Ideea e să aveți asigurare medicală pt orice eventualitate și să țineți cont că apa de robinet nu e potabilă.

Probioticele vă ajută daca le luați cu minim o sapt înainte de sejur și pe perioada sejurului.. la noi anul trecut au făcut diferența dintre un ușor disconfort datorat bolii Gura Mana Picior și simptome mai urâte...

adică copilul care luase probiotice a scapăt cu o zi cu febra 38 și ușoară indispoziție, iar soțul care nu a luat a făcut febră și a avut și manifestări digestive moderate cauzate de aceeași boală..

depinde și de imunitatea fiecăruia... în rest gândiți pozitiv și nu vă speriați de toate.. de multe ori copiii sunt mai rezistenți ca noi. În rest vacanță plăcută, nouă ne-a plăcut maxim Egiptul”, a comentat o utilizatoare.

O altă turistă a explicat cum a avut o zi cu peripeții din cauza unor fructe.

”Eu am mâncat fructe care cred că au fost spălate cu apă nepotabilă. În ultima zi din vacanță mi-a fost foarte rău, cu vărsături groaznice. Am fost la medicul de la hotel și mi-a dat un medicament special pentru bacteriile din apă lor. Am înțeles că medicamentele românești nu merg pe tipul acela de bacterii. Vă recomand să aveți și asigurare de sănătate, în caz că trebuie să mergeți la consult medical”, a spus femeia.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te