Conservele de alimente îndoite prezintă un risc pentru sănătate. Deși intoxicațiile sunt rare, trebuie să fiți totuși atenți.
Conservele de alimente îndoite prezintă un risc pentru sănătate. Deși intoxicațiile sunt rare, trebuie să fiți totuși atenți.
Deși bucătăria pare locul în care curățenia este la ea acasă, multe dintre suprafețele pe care le folosim zilnic ascund mai multe bacterii decât ne-am imagina. De la buretele de vase până la mânerul frigiderului, unele zone devin adevărate focare de microbi.
O baie fără fereastră poate deveni un pericol pentru sănătate. Lipsa aerului curat și a luminii naturale favorizează apariția mucegaiului și bacteriilor, dar există soluții simple pentru a menține un spațiu curat, sigur și plăcut.
Cercetătorii au descoperit 27 de microbi, bacterii și fungi, care trăiesc în gura omului și cresc cu 250% riscul de cancer pancreatic. „Descoperirile noastre oferă noi perspective asupra relației dintre microbiomul oral și cancerul pancreatic”, a declarat șefa studiului.
Paturi de scoici, covoare de bacterii care arată ca gheața și câmpuri de viermi tubulari - acestea sunt doar câteva exemple ale vieții stranii și extreme pe care a observat-o, filmat-o și fotografiat-o o expediție în cele mai adânci părți ale oceanului.
Prosoapele de baie pot ascunde un pericol major pentru sănătate. Deși le asociem cu curățenia, nu trebuie neglijat ca ele însele să fie curate. Iar asta înseamnă doar o simplă spălare la temperaturi scăzute ale mașinii de spălat, ci o curățare mult mai atentă a lor.
Cel mai murdar loc din bucătărie, care te poate îmbolnăvi grav. Intră în contact cu mâncarea. Cât de des trebuie să îl cureți?
Ingredientul pe care să-l pui în lapte, ca să țină 3 săptămâni. Toată lumea îl are în bucătărie. Ce recomandă experții?