Care e originea cuvântului șorici? Dacă în limba de proveniență el înseamnă jumări, la noi desemnează acea delicatesă, pentru mulți români, care e aproape sinonimă cu sărbătorile și iarna, deși mulți o preferă chiar și când vine căldura.
Șoriciul de porc e prea tare și gumilastic? Cu un truc banal îl faci să se topească în gură, iar invitații la masa de sărbători vor fi impresionați.
Cât costă carnea de porc pentru Crăciun? Apropierea Sărbătorilor de iarnă îi face pe români să se gândească la bucatele tradiționale pe care le vor pune pe masă. Anul acesta, vor trebui să scoată din buzunar sume considerabile pentru a se bucura de preparatele dorite.
Șoriciul în saramură de usturoi rămâne o tradiție culinară prețuită în multe regiuni ale României, cu origini adânc înrădăcinate, în special în preajma sărbătorilor de iarnă. Gurmanzii sunt topiți după această delicatesă, însă puțini știu cum se prepară.