Șerban Huidu, mărturisiri la 10 ani de la accident: „M-am gândit dacă pot merge mai departe”

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.01.2023 - 18:58
Șerban Huiud - Foto: Cronica Cârcotașilor

Șerban Huidu face mărturisiri la peste un deceniu de la accidentul tragic pe care l-a produs și în urma căruia doi oameni și-au pierdut viața.

SHARE

În octombrie 2012, Şerban Huidu se afla la volanul unui jeep Mercedes cu soţia, bona şi cei doi copii, de 2 ani şi 4 ani. El a lovit  violent, cu un Logan roşu, pe care l-a răsturnat la marginea drumului. Pasagerii Daciei: două persoane decedate (un bărbat de 55 ani şi o femeie de 54 ani), plus o a treia (un bărbat de 57 ani) internată în stare gravă la Braşov. Cea de-a treia persoană a decedat la spital. Huidu intrase pe contrasens.

Avea viteză mare pe un tronson cu limitare la 30 de km/h”, au pretins martorii evenimentului.

Şerban Huidu a fost cercetat pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Pedeapsa pentru o asemenea infracţiune era cuprinsă între 1 şi 8 ani.

Condamnat cu suspendare

Șerban Huidu avea să fie condamnat, în 2013, la 4 ani de închisoare cu suspendare. 

Magistrații au decis să acorde și un termen de încercare de șase ani, timp în care, dacă Șerban Huidu va săvârși o faptă penală, va trebui să își execute pedeapsa.

Huidu nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunţării sentinţei. Rudele victimelor accidentului au considerat ca această pedeapsă este nedreaptă. „Această veste este tot un necaz. Sunt revoltată de această sentinţă ca şi de prima. Nu s-a aplicat legea în spiritul şi în litera ei. Trebuia să se aplice articolul 178 din Codul Penal pentru omor din cuplă, adică închisoare cu executare. Toţi suntem egali în faţa legii, trebuie să se aplice acest articol. Dacă eu i-aş fi omorât eu soţia sau pe el sunt absolut convinsă că aş fi fost în închisoare .Omor din culpă înseamnă să omori oameni cu arma modernă, adică autoturismul”, a declarat soția uneia dintre victime.

Citește și: EXCLUSIV „Gala Bute”: În 5 ani, s-a recuperat de la Udrea doar 1% din prejudiciul de 9.000.000 lei

La 10 ani de la accident, Huidu a susținut că a fost conștient de propria vinovăție. „Accidentele mele m-au făcut, poate, să nu mai fiu atât de incisiv(…). La tribunal, eu nu am pledat nevinovat, eu am pledat vinovat (…). Mai ales, după accidentele mele, au fost situații în care m-am gândit bine dacă pot să merg mai departe sau nu”, a spus Șerban Huidu în timpul unui interviu ce se va difuza zilele următoare.

Sechelele de care nu va scăpa

„Sunt niște sechele pe care o să le am toată viața. În general, după un accident de genul ăsta, în primii trei ani te recuperezi cam 90%, iar restul de 10% îi recuperezi destul de greu, în ani de zile. Nu mai sunt probleme majore, ca înainte, dar, pe de altă parte, poate e mai bine că accidentul respectiv m-a oprit un pic, m-a forțat să iau lucrurile mai ușor. Lucrul ăsta, accidentul de la schi, m-a mai calmat, ca să spun așa. Nu mai vorbesc atât de repede, nu mai schiez atât de repede, stau mai mult și ascult oamenii, ascult mai mult, sunt lucruri pe care le iau că fiind pozitive, lucruri care mi s-au întâmplat în viață și sunt bune. Dar nu mai sunt cel de dinainte, clar. Cei care m-au cunoscut înainte știu”, a spus pentru Libertatea, în urmă cu 5 ani.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te