Romanian Creative Week: premii de 45.000 de lei pentru arhitecți

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.02.2023 - 16:58
Foto: Romanian Creative Week

Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care va avea loc la Iași între 19-28 mai 2023, și Ordinul Arhitecților din România, filiala Iași, lansează prima ediție a Festivalului de arhitectură „Iașul își deschide curțile”.

SHARE

Concursul de arhitectură din cadrul festivalului, cu premii în valoare totală de 45.000 de lei, este deschis studenților și absolvenților din domeniul Arhitecturii, Artei și Design-ului, cu cel puțin un student arhitect, respectiv arhitect în echipă.

Instalațiile arhitecturale vor fi realizate special pentru a fi amplasate în armonie cu curțile unor monumente istorice remarcabile sau cu cele ale unor clădiri cu valoare arhitecturală prestigioasă din orașul Iași. 

Pe parcursul primei ediții a Festivalului de arhitectură din cadrul RCW vor fi amenaja șase curți, în care vor fi montate instalațiile celor șase proiecte desemnate câștigătoare. 

Concurenții trebuie să trimită un proiect care să cuprindă o prezentare grafică și scrisă a instalației arhitecturale propuse, precum și o descriere a ideii, conceptului și detaliilor de construcție.

Proiectele trebuie să fie trimise pe adresa de e-mail [email protected] sau încărcare direct pe pagina oar-iasi.ro/evenimente/iasul-isi-deschide-curtile/, în perioada 27 februarie-19 aprilie 2023.

În 28 aprilie, după evaluarea realizată de juriu, format din experți în domeniul arhitecturii, artei și reprezentanți ai instituțiilor partenere, vor fi fi anunțați câștigătorii concursului. 

În perioada 29 aprilie-15 mai, vor fi realizate instalațiile câștigătoare, care vor putea fi admirate de public pe toată perioada Festivalului de arhitectură de la Iași. 

În zilele de 26 și 27 mai, cele mai creative instalații arhitecturale vor fi premiate. Fiecare dintre cele șase echipe desemnate să-și expună proiectele în cadrul Festivalului de arhitectură de la Iași va primi un premiu în valoare de 7.500 de lei.

Despre Festivalul de arhitectură „Iașul își deschide curțile”

Scopul festivalului este promovarea unui sistem integrat al calității construcțiilor și a imaginii arhitectului în societate, prin activități culturale care să încurajeze manifestările teoretice și aplicate în domeniul arhitecturii.

Totodată, prin acest proiect, se dorește dezvoltarea simțului de apreciere a moștenirii culturale și artistice, educarea sensibilității față de valorile culturii naționale și universale, precum și formarea unor criterii de apreciere estetică și axiologică, cu implicații în cultivarea sensibilității, a fanteziei și a imaginației.

Citește și: Putin i-a unit. 95% dintre ucraineni cred că vor învinge în război. 87% vor în UE. 90% pro-Zelenski

Publicul va avea ocazia să intre în contact cu un patrimoniu arhitectural bogat, fiindu-i oferit spre vizionare instalațiile arhitecturale rezultate în urma concursului de arhitectură.

Fiecare instalație creată de echipe mixte de studenți, arhitecți sau artiști plastici va evidenția munca unei tinere generații care va propune, inventa, explora sau experimenta concepte noi adaptate unui anumit mediu.

Despre Romanian Creative Week

Aflat la cea de-a treia ediţie, Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România.

Înfiinţată la Iaşi, în 2011, FEPIC a organizat, până în prezent, peste 50 de acţiuni de promovare naţională şi internaţională a industriilor creative româneşti.

Citește și: VIDEO Profesor: Unii părinți trimit copiii la meditații când nu au nevoie. Școala ajunge pe locul 2

Parteneri în organizarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt Palas, Primăria Municipiului Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional Moldova Iaşi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te