Recunoașteți personajul? A jucat în cel mai frumos film românesc pentru copii. Va fi ucisă la 34 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.07.2023 - 08:52
Gilda Manolescu - Foto: captura video

Recunoașteți personajul din filmul „Maria Mirabela”, care va muri la 33 de ani în Germania? Modul în care a fost ucisă a șocat opinia publică, dar și poliția.

SHARE

Filmul „Maria Mirabela”a avut-o ca protagonistă pe Gilda Manolescu, cea care avea să moară în Germania la vârsta de 33 de ani. Ea a fost Maria, în timp ce Mirabela a fost interpretată de Medeea Marinescu. De fapt, este singurul film în care a jucat. Medeea continuă să joace, iar spectacolul său alături de Florin Piersic a avut mii de reprezentații. 

Citește și: Recunoașteți personajul? S-a născut sașiu și bâlbâit, iar astăzi e un foarte iubit actor român

Medeea a povestit sfârșitul cumplit al fostei sale colege din filmul „Maria Miarbela”. Medeea a spus că a aflat modul tragic în care a murit Gilda în Rusia, unde era invitată la o emisiune în onoarea peliculei „Maria Mirabela”.

„La acea emisiune, a apărut un filmuleț cu mama Gildei, care era în Germania, profesoară de balet, care a povestit… Țin minte că traducătoarea mea a început să plângă, cu sughițuri, și nu a putut să-mi mai traducă. Auzeam doar oftaturi lungi.

Citește și: Recunoașteți personajele? Ei sunt artiștii care ar fi trăit o iubire secretă, în afara căsătoriei

La sfârșit, am reușit să aflu. Un destin ratat, a încercat să îmbrățișeze o carieră în balet, era foarte grațioasă și frumoasă, fragilă și delicată, dar a avut un accident de mașină foarte grav care a lăsat-o cu sechele, cu probleme la picior, cariera a fost terminată. Apoi, a fost luată ostatică de un fost pușcăriaș, a fost abuzată, a avut șoc după șoc, iar la 34 de ani a murit… Poate dacă rămânea aici, destinul ei ar fi fost altul”, a dezvăluit Medeea.

Mama Gildei a detaliat finalul tragic al fiicei ei. După ce și-a revenit din accidentul de mașină, Gilda a fost acostată de un bărbat care a și ucis-o.

Citește și: Recunoașteți personajele? 4 actori români cuceresc Europa în 1965 cu filmul „Pădurea Spânzuraților”

„Ea a ieșit afară și s-a pornit spre casă. În preajma ei s-a oprit o mașină, din care a sărit un bărbat și a imobilizat-o cu un spray. Timp de trei zile, acesta a violat-o. A fost oribil. Starea sănătății Gildei s-a înrăutățit. În cele din urmă, ea a murit în urma insuficienței renale”, a povestit mama actriței, potrivit aceleiași surse.

Despre ce a fost vorba în film

Maria Mirabela este un film româno-sovietic din 1981, regizat de Ion Popescu-Gopo, în care sunt combinate jocul viu al actorilor și desenele animate cu participarea compozitorului Eugen Doga, a poetului Grigore Vieru, a unor interpreți cunoscuți de estradă din România și URSS.

Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, Ion Popescu-Gopo a reușit să creeze o poveste verosimilă, în care oamenii și personajele de desene animate comunică. Filmul a fost difuzat atât în limba română, cât și dublat în limba rusă.

Alături de personajele interpretate de actori, în acest film apar și trei personaje animate: Oache, Scăpărici și Omide, care simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul, fără de care nu există viață pe pământ, potrivit wikipedia. 

Alături de cele două actrițe îi avem pe Broscoiul Oache (voce Anda Călugăreanu) se întâlnește cu prietenii săi - licuriciul Scăpărici (voce Mihai Constantinescu) și fluturele Omidé (voce Alexandrina Halic).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te