Recunoașteți personajul? A fost cea mai frumoasă femeie din București. A lăsat actoria pentru câini

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 04.04.2024 - 16:56
Actrița era considerată cea mai frumoasă femeie din București - Foto: Facebook/Cineclic
cu traian stanescu
casetti

Personajul din imagine a fost actrița ce era considerată cea mai frumoasă femeie din București, spre finalul anilor 1960. După despărțirea de primul soț, un mare regizor și realizator tv, s-a dedicat tot mai mult pasiunii pentru salvarea și îngrijirea animalelor fără stăpân.

SHARE

Personajul de astăzi a fost considerată cea mai frumoasă femeie din București spre finalul anilor 1960. A fost căsătorită cu un mare regizor și producător de televiziune, apoi a lăsat treptat actoria pentru a se dedica iubirii sale pentru câini, lucru pe care-l face și la ora actuală.

Citește și: Recunoașteți personajul? Actrița ce a supraviețuit miraculos cutremurului din '77. A plecat din țară

Recunoașteți personajul? A fost cea mai frumoasă femeie din București. A lăsat actoria pentru câini

În 1967, tânăra Ioana Casetti făcea furori atunci când a apărut în pelicula ei de debut „De trei ori București”, fiind considerată cea mai frumoasă femeie din București.

Filmul, realizat pentru a sărbători 500 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei, cuprindea trei povestiri cinematografice distincte, fiecare având o altă distribuție și un alt regizor.

Acestea erau: Partea I - „Aterizare forțată”, regia Horea Popescu, Partea a II-a - „Întoarcerea”, regia Mihai Iacob și Partea a III-a - „București”, regia Ion Popescu-Gopo.

Ioana Casetti a apărut în prima parte, intepretând rolul Claudiei, un ghid ONT de limbă engleză, care trebuia să dea un răspuns cererii în căsătorie din partea unui pilot jucat de Traian Stănescu.

Citește și: Recunoașteți personajul? Un mare actor român care și-a găsit marea iubire pe platoul de filmare

Ca o declarație de dragoste, acesta îi arată Bucureștiul de sus, de la bordul unui avion pe care-l pilota.

Cu Traian Stănescu, în filmul „De trei ori București” (1967) - Foto: Facebook/Studiourile Buftea

Dar frumusețea actriței a făcut ca mulți colegi de platou să roiască în jurul său: Ion Dichiseanu, Cornel Patrichi, Dem Rădulescu.

Dar blonda abia ieșită de pe băncile IATC-ului a fost cucerită de un tânăr, pe atunci, regizor din Televiziunea Română, Valeriu Lazarov.

Casetti, actriță la Teatrul de Estradă, era invitată, din ce în ce mai des  era invitată la TVR, în emisiunile de divertisment realizate de Alexandru Bocăneț, iar avansurile lui Lazarov nu au lăsat-o indiferentă, căsătorindu-se cu acesta, conform cinemagia.ro.

Nunta s-a produs rapid, iar între cei doi a fost o mare iubire ce părea că va dura toată viața. 

Citește și: Recunoașteți personajul? Actrița care a moștenit un milionar. Care a fost marea sa iubire?

Și, totuși, despărțirea s-a produs după ce, în 1968, Valeriu Lazarov a fugit din țară, devenind un realizator tv faimos, mai ales în Spania și Italia.

S-a întors în România după 1990, unde a fost supranumit „tatăl Suprizelor”, de la emisiunea „Suprize, surprize”, dar și al altor producții de succes precum „Din Dragoste”, „Iartă-mă" sau „Ploaia de stele”.

El a murit în 2009, la vârsta de 73 de ani. În același an, Ioana Casetti vorbea la superlativ despre primul ei soț.

„A fost un gentleman al sufletului. A avut mare grijă de toate iubirile sale, de toate căsniciile sale, dar niciodată nu a trădat marea și singura lui iubire, televiziunea.

Valeriu a fost un om ales, un om special, căruia îi păstrez cele mai frumoase amintiri. Ceea ce a fost între noi aș vrea însă să rămână acolo, în intimitatea noastră”, a spus actrița pentru Libertatea.

Ioana Casetti s-a dedicat de decenii salvării animalelor fără stăpân - Foto: Facebook/Ioana Casetti

Ioana Casetti nu a continuat prea mult pe calea actoriei unde debutase cu atâta succes. A mai apărut doar în câteva filme: „Prieteni fără grai” (1969) și „Asediul” (1970).

Ea s-a recăsătorit cu balerinul și coregraful Păstorel Ionescu, având o căsnicie durabilă și împlinită până la moartea acestuia, în 2020.

A renunţat cu timpul la actorie şi s-a dedicat altei pasiuni, salvarea animalelor fără stăpân, ea fiind astăzi presedinte al Comitetului National pentru Protectia Animalelor (CNPA) si directoarea adăpostului din Mogoşoaia.

Adăpostul de câini fără stăpân de la Mogoşoaia fost înființat încă din 1979 și adăpostește la ora actuală 200 de astfel de patrupede.

Citește și: Recunoașteți personajul? Actrița din Maria Mirabela a murit la 35 ani. A fost 3 zile sechestrată

Membrii fondatori sunt personalități remarcabile ale societatii romanesti, care au reusit să creeze și CNPA. se arată pe site-ul adăpostului, mogosoaia.animapro.org.

Ioana Casetti a mai apărut, totuși, ca actriță, într-o producție recentă „Tati part-time” (2024), regizată de Letiția Roșculeț, cu Alex Bogdan și Eva Măruță - fiica Andrei și a lui Cătălin Măruță - în rolurile principale.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te