Ora exactă s-a dat la SIHH 2019

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 28.01.2019 - 15:08
IWC Schaffhausen a amenajat cel mai spectaculos stand, cu un avion de vânătoare Spitfire în centru, pentru promovarea gamei sale de ceasuri pentru piloți

Noi „mașinării“ spectaculoase de măsurat timpul și o experiență imersivă în centrul cu multe fațete al industriei orologere de top.

SHARE

Cea de-a 29 ediție a Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) din Geneva s-a desfășurat în perioada 14 – 17 ianuarie 2019, la Palexpo. Ani la rând, SIHH a mizat pe un aer super-exclusivist, fiind dedicat doar actorilor din industrie, specialiștilor și invitaților speciali.

Dar, cum și în lumea ceasurilor lucrurile și interesul pentru astfel de evenimente s-au schimbat în favoarea unor evenimente sau acțiuni private, ca în industria automobilului, de exemplu, iar Baselworld, celălalt mare salon de ceasuri din Elveția, a devenit din ce în ce mai mare, expoziția de pe malul Lacului Leman a trebuit să se adapteze. Din 2017, de pildă, pentru o zi, a deschis porțile pasionaților, iar de patru ani a creat o zonă specială dedicată „noului val din ceasornicărie“, denumită Carré des Horlogers.

La ediția din 2019, doar un nume a lipsit de pe lista expozanților, Van Cleef & Arpels, dar a expus în premiră Bovet, o manufactură elvețiană renumită pentru „bijuteriile“ artistice, cu mișcări extrem de complicate. În total, 35 de expozanți au dat ora exacta la cea de-a 29-a ediție a SIHH, 18 brand-uri istorice și 17 producători exclusiviști independenți.

Top 6 vedete

Printre „vedetele“ SIHH 2019 s-au numărat, de exemplu, trei noi piese cu influențe celeste introduse de Piaget în emblematica sa colecție Altiplano , care a debutat, în 1957, sub titulatura de „cel mai subțire ceas din lume“.

Altiplano High Jewellery are calibrul 36 mm și, pentru prima dată, vine cu diamante pe ramă și cadran. Producția e limitată la 88 de exemplare. Altiplano White&Gold Tourbillon are calibrul 41 mm, cadranul, albastru-meteorit, rama „bătută“ în diamante și producția limitată la 28 de bucăți. Iar Piaget Altiplano de calibrul 40 mm a primit un cadran gri-meteorit și o carcasă din aur roz (300 de piese). 

Roger Dubuis Excalibur Huracàn Performante se asortează perfect cu supercar-ul omonim Lamborghini. Carcasa de 45 mm este din titan, iar mecanismul automatic RD630 are o rezervă de putere de 60 de ore.

Girard-Perregaux a introdus trei noi versiuni de damă în colecția Cats Eye Aventurine, inspirate de Insula Murano: Majestic, Celestial și Tourbillon. Cadranele ceasurilor sfidează, parcă, întunericul nopții, cu zeci de diamante.

HYT este singurul producător elvețian de lux care folosește fluide pentru a-și alimenta parțial ceasurile. Modelul H2O are calibrul 51 mm, iar cadranul este protejat de un dom din sticlă de cristal de safir. Orele sunt indicate spectaculos de un lichid roșu.

Cartier nu a ezitat să-și readucă în prim plan modele cu tradiție, piese cu design atemporal din „Privé Collection“.  De asemenea, a relansat clasicul Tonneau, care a apărut pentru prima data în 1906.

Dacă în ultimii ani, Vacheron Constantin și-a îmbogățit la SIHH colecția Les Cabinotiers, acum a lansat un ceas cu o mișcare complet nouă, cu două frecvențe separate. Traditionelle Twin Beat Perpetual Calendar funcționează pe o frecvență când este purtat la mână, iar cealaltă frecvență asigură o autonomie de până la 65 de zile. Modul „stand-by“ utilizează un sistem cu roată cu balans dublu inovator.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te