O fostă Miss România, lovită de fostul soț. L-a iertat pentru că i-a oferit „cel mai frumos cadou”

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.03.2023 - 21:49
Matilda Pascal Cojocărița, atunci și acum - Foto: monden.ro

Matilda Pascal Cojocărița are amintiri dureroase legate de relația cu primul ei soț despre care spune că era violent și nu ezita să o lovească. Pe când avea doar 21 de ani, artista s-a căsătorit cu Jan, cel care i-a dăruit și un copil, pe Alin.

SHARE

Matilda Pascal Cojocărița a făcut destăinuiri dureorase în cadrul unei emisiuni de televiziuni în care a spus că a fost victima violenței domestice. Motivul ar fi fost faptul că fostul soț era foarte interiorizat și nu își exprima sentimentele.

„Îi port respectul, acolo unde este, pentru că decedat fiind, acum un an și un pic, pentru că mi-a dăruit cel mai frumos cadou din lume, acest copil, Alin, care îmi este suflet, îmi este grai, îmi este trup, îmi este totul” a mărturisit Matilda Pascal Cojocărița, în cadrul emisiunii '40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D.

Citește și: Bîstroe are 12-14 m adâncime medie. România e îngrijorată că ucrainenii au săpat până la 9 m

O făcea o dată sau de două ori pe an

„La 21 de ani și jumătate, când m-am căsătorit cu el, a fost foarte frumos, a fost o tinerețe frumoasă, un cuplu frumos, admirabil, admirat de lume. Era un om interior, nu se exterioriza, nu mi-a zis niciodată de ce te duci, nu mi-a zis niciodată unde te duci, nu a ținut cont cu cine mă duc, în turnee, în spectacole.

Citește și: La 35 de ani apăruse în 20 filme. Povara succesului îl face să fugă în SUA unde e șofer. Nu regretă

Probabil că era un om interiorizat, suferea în interior și, uneori, se exterioriza prin a lovi', a declarat Matilda Pascal Cojocărița.

„O făcea, cel puțin o dată, de două ori pe an, dar o făcea urât. Nu aș fi meritat lucrul acesta, pentru că eram omul corect, a fost primul bărbat din viața mea și nu cred că aș fi meritat lucrul ăsta”, a precizat artista.

O făcea o dată sau de două ori pe an

„O făcea, cel puțin o dată, de două ori pe an, dar o făcea urât. Nu aș fi meritat lucrul acesta, pentru că eram omul corect, a fost primul bărbat din viața mea și nu cred că aș fi meritat lucrul ăsta', a precizat artista în emisiunea lui Denise Rifai.

„Când a murit tata, l-am îngropat și a doua zi am cântat la Huși. Când a murit sora, am plecat de la patul ei spre concert, la Focșani, și în urmă a murit. A trebuit să cânt. Mama a murit într-o noapte de vineri spre sâmbătă și aveam sâmbătă seara eveniment la București. Am lăsat tot, cum se spune, întinsă pe masă, am plecat și mi-am făcut datoria față de oameni', a povestit Matilda Pascal Cojocărița.

Are un masterat în Folclor

Matilda Pascal Cojocărița (n. 4 octombrie 1958, Negrești, județul Vaslui) este o cântăreață română de muzică populară din zona Moldovei.
S-a născut într-o familie de oameni simpli, care aveau deja trei copii. A copilărit în orașul natal până la 17 ani.


Studiile liceale și le-a absolvit la Liceul „Emil Racoviță” din Iași, cursuri serale, iar cele superioare – la Facultatea de Muzică, în cadrul Universitații „Spiru Haret”, de curând absolvind și masteratul în Folclor. După absolvirea liceului, s-a angajat la Combinatul de fire și fibre sintetice din Iași, unde s-a înscris în ansamblul combinatului. Acolo, a cântat muzică populară și ușoară și a participat și la dansuri populare.

În 1979 a câștigat echivalentul de atunci al titlului „MISS România” din zilele noastre, anume locul 1 al primului concurs de frumusețe feminină din România, sub deviza „Muncă, Tinerețe, Frumusețe”, concurs ce a avut loc la Costinești.

S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 13 ani, la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, cel cu care se cunoștea din diversele concerte avute în țară. După ceva timp, cei doi își unesc destinele și formează una din cele mai frumoase și stabile perechi din lumea muzicii populare.


Cei doi s-au stabilit în Bistrița, alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie și un băiat și o fată ai lui Ștefan dintr-o căsătorie anterioară).
Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te