sâmbătă 06 septembrie
EUR 5.0787 USD 4.3463
Abonează-te
Newsweek România

Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Ce îți pot agrava migrenele și ce te ajută

Data publicării: 11.02.2025 • 08:46 Data actualizării: 11.02.2025 • 09:02
Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Ce îți pot agrava migrenele și ce te ajută - Foto: Profimedia images
Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Ce îți pot agrava migrenele și ce te ajută - Foto: Profimedia images

Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Durerile de cap pot fi cauzate de numeroși factori, iar alimentația joacă un rol esențial în declanșarea sau ameliorarea acestora.

Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Unele alimente pot accentua inflamațiile și pot prelungi starea de disconfort, motiv pentru care este important să le eviți dacă te confrunți cu migrene.

Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Ce îți pot agrava migrenele și ce te ajută

Dacă te confrunți cu migrene frecvente, este indicat să eviți alimentele procesate și bogate în grăsimi și să optezi pentru o dietă echilibrată, bazată pe produse naturale, care pot contribui la menținerea stării de bine.

Alimente care pot agrava durerile de cap

1. Grăsimile saturate și alimentele procesate

Carnea grasă, precum cea de porc, miel sau oaie, poate intensifica durerile de cap din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate.

De asemenea, produsele de patiserie, mezelurile și preparatele de tip fast food conțin grăsimi hidrogenate și aditivi care pot declanșa migrene.

Sursa foto: Profimedia images

2. Brânzeturile maturate


Brânza feta, telemeaua și alte brânzeturi maturate conțin tiramină, o substanță asociată cu apariția durerilor de cap.

Studiile arată că această substanță poate influența fluxul sanguin către creier, ceea ce poate duce la migrene.

3. Zahărul rafinat

Alimentele bogate în zahăr procesat, precum dulciurile, sucurile carbogazoase sau produsele de patiserie, pot determina fluctuații ale glicemiei, ceea ce poate agrava senzația de amețeală și durerea de cap.

Ce alimente pot ajuta?

Pentru a preveni sau ameliora durerile de cap, este recomandat să consumi alimente bogate în vitamina C, care ajută la reducerea inflamațiilor.

Spre exemplu, fructele și legumele precum merele, kiwi, măceșele, cătina și varza pot avea un efect benefic și pot favoriza dispariția durerilor de cap.

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră