Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Unele alimente pot accentua inflamațiile și pot prelungi starea de disconfort, motiv pentru care este important să le eviți dacă te confrunți cu migrene.
Nu consuma aceste alimente dacă ai dureri de cap. Ce îți pot agrava migrenele și ce te ajută
Dacă te confrunți cu migrene frecvente, este indicat să eviți alimentele procesate și bogate în grăsimi și să optezi pentru o dietă echilibrată, bazată pe produse naturale, care pot contribui la menținerea stării de bine.
Alimente care pot agrava durerile de cap
1. Grăsimile saturate și alimentele procesate
Carnea grasă, precum cea de porc, miel sau oaie, poate intensifica durerile de cap din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate.
De asemenea, produsele de patiserie, mezelurile și preparatele de tip fast food conțin grăsimi hidrogenate și aditivi care pot declanșa migrene.
Sursa foto: Profimedia images
2. Brânzeturile maturate
Brânza feta, telemeaua și alte brânzeturi maturate conțin tiramină, o substanță asociată cu apariția durerilor de cap.
Studiile arată că această substanță poate influența fluxul sanguin către creier, ceea ce poate duce la migrene.
3. Zahărul rafinat
Alimentele bogate în zahăr procesat, precum dulciurile, sucurile carbogazoase sau produsele de patiserie, pot determina fluctuații ale glicemiei, ceea ce poate agrava senzația de amețeală și durerea de cap.
Ce alimente pot ajuta?
Pentru a preveni sau ameliora durerile de cap, este recomandat să consumi alimente bogate în vitamina C, care ajută la reducerea inflamațiilor.
Spre exemplu, fructele și legumele precum merele, kiwi, măceșele, cătina și varza pot avea un efect benefic și pot favoriza dispariția durerilor de cap.