Minculescu, la 64 de ani. Și-a refăcut viața după ce s-a despărțit de soția care i-a donat ficatul

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.01.2023 - 22:27
Crisit Minculescu - Foto: Facebook

Cristi Minculescu este unul din cei mai importanți și mai în formă soliști rock. Acum 14 ani a trecut cu bine printr-o cumpănă care i-a pus viața în primejdie.

SHARE

Solist şi compozitor de muzică rock, Cristian Alexandru Minculescu s-a născut la 9 ianuarie 1959.

A dat probă pentru a fi solist al formaţiei Iris chiar de ziua lui, în 1980, reuşind să-i convingă pe membrii trupei cu vocea sa. Pentru a putea cânta cu formaţia, a renunţat la cursurile Facultăţii de Hidrotehnică din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti.

Primul său concert cu Iris s-a desfăşurat la 5 februarie 1980, care avea unul dintre cele mai apreciate topuri muzicale din presa comunistă, l-a desemnat pe Cristi Minculescu drept cel mai bun solist din 1981.

A mai activat în formaţiile Voltaj (1982-1983), trupă pe care a fondat-o alături de chitaristul compozitor Adrian Ilie, şi Totuşi (1984, în Cenaclul Flacăra), alături de Andrei şi Ioana Păunescu.

În 1992, împreună cu Minculescu, în cadrul Festivalului de la Cannes, Iris a ocupat locul II la secţiunea rock şi i-a fost consacrat un reportaj ce a fost difuzat pe postul MTV, fiind prima formaţie românească difuzată de celebrul post. 

Cristi Minculescu a fost primul solist al unei trupe rock româneşti care a preluat modelul rock-operă dat de Freddie Mercury (Queen) în duet cu soprana Montserrat Caballe, înregistrând mai multe piese în duet cu soprana Felicia Filip, piese apărute pe albumul ''Iris Athenaeum'' (2000), scrie Agerpres.

Transplant în Germania

Cristi Minculescu a fost internat într-o clinică din Germania, suferind de o boală de ficat moştenită de la tatăl său. Fosta soţie a artistului, Rodica, şi-a dat acordul să-i doneze o parte din ficat în vederea transplantului. Operaţia principală s-a desfăşurat, cu succes, la 24 martie 2009.

Citește și: VIDEO X-Men va avea o continuare. Hugh Jackman are termen limită ca să redevină super-erou

Fosta sa soție, Rodica Minculescu a fost mereu alături de el și chiar l-a ajutat cu transplantul de ficat în urmă cu peste un deceniu. Fosta soție a lui Cristi Miculescu a trecut printr-o operație care a durat 5 ore prin care a donat o parte din ficatul ei artistului. Procedura a avut loc în 2009 și a fost un succes, cei doi s-au recuperat foarte bine.

Citește și: VIDEO Imaginea pe care o avea Andrew Tate în vila din Voluntari îi pune pe britanici pe gânduri

Relația dintre cei doi nu mai mergea, astfel că au preferat să pună capăt mariajului.

Minculescu nu s-a gândit niciodată că viitoarea iubită este atât de aproape de el. Sufletul pereche se pare că este nimeni alta decât cea care se ocupă de managementul trupei IRIS-Cristi Minculescu.

Potrivit informațiilor apărute, de-a lungul timpului, relația dintre Cristi Minculescu și Raluca Mihail ar dura din 2015, când au fost surprinși împreună după un concert IRIS în Berăria H.

„Ea lucrează la Fundaţia Culturală Phoenix, care se ocupă de Cristi, nu cunosc alte detalii, iar treburile personale nu ne interesează pe noi', a spus atunci Rareş Totu, chitarist la Cristi Minculescu Band.

O viață plină

„Am avut săptămâni cu show-uri de luni până duminică, fără pauză, dar nu ne plângem. Nu există loc în care să ne simțim mai bine decât pe scenă. A fost o vară plină, iar acum urmează perioada sărbătorilor de iarnă, care este la fel. Poate după Revelion să reușim să ne odihnim puțin.

Mă simt foarte bine, într-adevăr, din toate punctele de vedere. Sunt plin de vitalitate și binedispus, mai ales că am și un nou look. Am luat cu asalt și TikTok-ul. Trebuie să mă urmăriți”, a declarat Cristi Minculescu la final de decembrie.


 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

Gheorghe Manta 25 martie 2024 15:47
#1

Caracter infect. Nimic mai mult.

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te