John Cena, umilit de chinezi după ce a spus că Taiwan este țară

DE Edi Neagu | 26.05.2021 - 10:10
John Cena a acceptat să fie umilit de China Foto: John Cena/Facebook

Celebrul actor american John Cena a fost obligat să își ceară scuze milionelor de fani din China după ce a spus într-un interviu că Taiwan este țară. Regimul comunist de la Beijing susține că Taiwan este o provincie a Chinei.

SHARE

John Cena, superstar al wrestling-ului și actor și-a cerut marți scuze fanilor chinezi după ce în timpul unui interviu pentru promoarea ultimului său film ”Fast & Furious 9” a spus că că Taiwan este o țară, transmite Reuters, citat de Hotnews.ro.

Scuzele vin după ce, la televiziunea taiwaneză TVBS, actorul american de 44 de ani a spus că Taiwan va fi prima țară care va vedea ultimul film din franciza ”Fast & Furious”.

China consideră Taiwan drept o provincie a sa, afirmație respinsă de cea mai mare parte a acestei insule democratice și auto-guvernate.

CITEȘTE ȘI: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

Cena a ajuns, astfel, pe o lungă listă de celebrități din toată lumea ce au atras mânia tot mai naționalistului popor chinez din cauza declarațiilor despre Taiwan, Hong Kong sau Xinjiang.

CITEȘTE ȘI: O fabrică de drone din Iran a explodat

”Am făcut o singură greșeală. Îmi pare foarte, foarte rău de această greșeală”, a spus Cena, în mandarină, într-un clip video postat pe contul său de Weibo, o rețea socială populară în China. ”

Ironizat de fanii occidentali pentru modul în care a fost umilit

”Acum trebuie să spun ceva foarte, foarte, foarte, foarte, foarte important: iubesc și respect China și poporul chinez”, a adăugat el.

Scuzele n-au fost de ajuns pentru mulți chinezi.

”Te rog să folosești mandarina pentru a spune că Taiwan este parte din China. Altfel nu-ți vom accepta scuzele”, se spune în comentariul de la clipul video al lui Cena care a primit cele mai multe ”like-uri”.

Nici unii utilizatori de internet din Occident nu au primit bine scuzele lui Cena.

”Poate cineva, vă rog, să-l ajute pe John Cena să-și găsească coloana vertebrală”, a scris pe Twitter Matt Karolian, directorul site-ului american de știri boston.com.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.