Jean Constantin s-a însurat, la 53 de ani, cu fosta soție a unui mare actor. „I-am suflat-o de tot”

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.06.2023 - 15:28
Jean Constantin s-a însurat, la 53 de ani cu fosta soție a unui mare acto - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Jean Constantin s-a însurat a treia oară cu Nina care, anterior, a fost soția lui Gheorghe Cozorici. Jean Constantin avea 50 de ani și abia atunci și-a găsit liniștea. Jean și Nina aveau să rămână împreună până când moartea i-a despărțit.

SHARE

Jean Constantin s-a însurat a treia oară cu Nina, fosta soție a lui Gheorghe Cozorici, coleg de scenă și, la rândul său, un uriaș actor.

Jean Constantin a fost căsătorit de trei ori. Prima oară cu Mioara Mocanu, artistă la Teatrul de păpuşi din Galaţi, lângă care a stat aproximativ 17 ani, urmându-i Nina Cocea, balerină la „Fantasio“. În 1980, Jean s-a căsătorit cu Elena Nina Petcu, sufleur la Teatrul Naţional Bucureşti.

Citește și: Jean Costantin: Nu a avut copii, dar le-a creat un teatru. Tragedia celor 3 surori, cu același nume

Pe Nina, așa cum o alinta actorul, Jean Constantin a întâlnit-o la 53 de ani. Nina a iubit un alt actor înainte să fie cucerită de Jean. Elena fusese soţia marelui actor Gheorghe Cozorici.

Va rămâne 30 de ani alături de Jean Constantin, până la moartea acestuia, în 2010.

Jean Constantin a povestit cum și-a cucerit soția

“Am jucat la Teatrul Naţional «O scrisoare pierdută » şi Nina mi-a suflat mie în piesă. La sfârşit, am suflat-o eu de tot”, povestea Jean Constantin.

„Ultima mea soţie – că trei au fost toate şi nu le-am atins nici cu o floare – e Jean Elena, care a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti 40 de ani. Când am jucat «O scrisoare pierdută», ne-am cam împrietenit. Este fosta soţie a lui Gheorghe Cozorici. Nina este şi rămâne o doamnă extraordinară, o soţie rară. E frumoasă. N-are ea un ochi, dar e frumoasă!”, povestea Jean Constantin pentru Focus TV din Buzău.

Jean Constanin avea să se căsătorească cu Nina la vârsta de 53 de ani în 1980. Au trăit împreună până la moartea actorului în 2010. Gheorghe Cozorici avea să moară mult mai tânăr la vârsta de 60 de ani în 1993.

Actorul nu a avut copii, dar „i-a iubit foarte mult; i-a plăcut să-i facă să râdă, să-i vadă cum se joacă; pentru ei a înfiinţat un teatru de păpuşi în Constanţa. Avea dexteritatea necesară unui actor-păpuşar, despre care mărturisea: <<Mânuiesc păpuşile nemaipomenit. Nu se poate mai mare bucurie decât să auzi o sală întreagă de copii râzând. M-am străduit să distrez lumea. Mă simt bine când râde toată sala. Publicul care reacţionează la replică, în sală, acela e publicul în care cred…>>”, a scris Ziarul Metropolis.

A debutat în film în 1965

Jean Constanatin s-a născut într-o localitate cu rezonanță balneo-turistică, Techirghiol, la 21 august 1927. Provine dintr-o familie numeroasă, cu 5 fete și 4 băieți. Era vorba de o familie mixtă - mama fiind grecoaică, iar tatăl, albanez. Poate de aici irezistibilul său farmec. 

Jean nu va avea studii de teatru deși va juca pe scena Teatrului Fantasio din Constanța timp de aproape 30 de ani între 1957 și 1985, bifând 39 de premiere. Piesa „Săracul Gică” avea să se joace în 1.500 de reprezentații.

A jucat în peste 70 de pelicule făcând naveta București - Constanța.

„«Procesul alb» a fost primul meu film. Criticii de film spuneau «extraordinarul Jean Constantin», lucru care mi-a mers la inimă. Când mă bătea Toma Caragiu în «Procesul alb», în secvenţa de la Poliţie… am simţit-o. Bătaia s-a filmat pe viu, cu un aparat silenţios. Operatorul îi spusese lui Toma că trebuie «să se simtă palma» pe faţa mea. Eram în gros plan. Jucam cu un actor atât de mare!”, a povestit actorul.

Faima uriașă a cunoscut-o când a jucat în cele trei serii din filmul Brigada Diverse.

„Mi-am câştigat popularitatea datorită filmelor. În filme nu m-a dublat nimeni niciodată. Am sărit de pe cal, de pe vapor…. Pe mine nu m-a lansat televiziunea, ca pe alţi colegi. Am apărut la televizor de câteva ori… «Procesul alb», «Haiducii», «B.D.-urile» (Brigada Diverse), «Explozia», «Gloria nu cântă», «Revanşa…», filmele lui Sergiu Nicolaescu…. în compania actorilor Toma Caragiu, Puiu Călinescu, Iurie Darie, Sebastian Papaiani și Dem Rădulescu”, spunea actorul.

Citește și: Ce urma să se întâmple cu Gogu, Patraulea și Trandafir în seria 4 din B.D. care a fost interzisă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te