Înmormântarea Deliei Budeanu: Dana Budeanu, cuvinte sfâșietoare la despărțirea de o figură iconică

DE Elena Petrescu | Actualizat: 21.10.2024 - 14:52
Înmormântarea Deliei Budeanu: Dana Budeanu, cuvinte sfâșietoare la despărțirea de o figură iconică - FOTO: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)
Înmormântarea Deliei Budeanu: Dana Budeanu, cuvinte sfâșietoare la despărțirea de o figură iconică - FOTO: Facebook(imagine cu rol ilustrativ)

Înmormântarea Deliei Budeanu: Dana Budeanu, cuvinte sfâșietoare la despărțirea de o figură iconică. Înmormântarea a avut loc astăzi, la Mănăstirea Ghighiu, într-o atmosferă sobră și încărcată de durere, în care cei prezenți au venit să-i aducă un ultim omagiu.

SHARE

La finalul unei epoci marcate de eleganță și profesionalism în televiziunea românească, Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute crainice din Televiziunea Română înainte de 1990, a fost condusă pe ultimul drum de familie, prieteni și admiratori.

Înmormântarea Deliei Budeanu: Dana Budeanu, cuvinte sfâșietoare la despărțirea de o figură iconică

Înmormântarea a avut loc astăzi, la Mănăstirea Ghighiu, într-o atmosferă sobră și încărcată de durere, în care cei prezenți au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Printre cei prezenți s-au numărat personalități din media, dar și apropiați ai familiei.

Cristina Săvulescu, designer cunoscut și nora Deliei Budeanu, a vorbit cu profund respect despre relația lor apropiată:

„Delia a fost mai mult decât o simplă prezență publică, a fost o femeie care a întruchipat eleganța în fiecare aspect al vieții sale.

A fost o persoană deosebit de rafinată, nu doar prin aparițiile ei impecabile pe ecran, ci și prin modul în care se purta cu cei din jur.

Întotdeauna o voi purta în suflet cu drag.”

CItește și: Delia Budeanu a murit. De ce a fost pedepsită de Elena Ceaușescu cea mai frumoasă prezentatoare TV?

Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile ei tranșante, și-a exprimat compasiunea și a adus un omagiu emoționant pentru cea care i-a fost mentor și model:

„Delia Budeanu a fost o inspirație pentru mine încă din copilărie.

Ea mi-a arătat ce înseamnă să fii elegantă, dar fermă, să știi să te impui fără a ridica vocea.

A fost un adevărat simbol al rafinamentului și, mai presus de toate, o femeie extraordinară care mi-a influențat nu doar cariera, ci și viața.”

Ceremonia de înmormântare a fost marcată de sobrietate și discreție, reflectând stilul de viață rezervat și plin de noblețe al Deliei Budeanu.

Cei prezenți au aprins lumânări și au rostit rugăciuni, iar preoții au vorbit despre viața și cariera remarcabilă a acestei figuri emblematice a televiziunii.

CItește și: Doliu în România. Delia Budeanu, cea mai frumoasă crainică a Epocii de Aur a murit

Delia Budeanu a lăsat un gol imens în inimile celor care au cunoscut-o și admirat-o. Cariera sa, începută în 1970 la TVR, a redefinit standardele de rafinament în televiziune.

După retragerea din viața publică, ea a continuat să își lase amprenta asupra scenei culturale prin publicarea cărții „Jurnal. Rațiune și sensibilitate”, care dezvăluie profunzimea și sensibilitatea autoarei.

Înmormântarea Deliei Budeanu a fost nu doar un moment de despărțire, ci și o celebrare a unei vieți trăite cu demnitate și pasiune.

Amintirea ei va rămâne vie în sufletele celor care au cunoscut-o și apreciat-o.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te