luni 06 octombrie
EUR 5.0889 USD 4.3349
Abonează-te
Newsweek România

Ingredientul minune pentru înlocuirea zahărului în cafea. Taie gustul amar și fortifică organismul

Data publicării: 06.02.2025 • 15:20 Data actualizării: 07.02.2025 • 07:30
Ingredientul minune pentru înlocuirea zahărului în cafea. Taie gustul amar și fortifică organismul - Foto: Profimedia images
Ingredientul minune pentru înlocuirea zahărului în cafea. Taie gustul amar și fortifică organismul - Foto: Profimedia images

Ingredientul minune pentru înlocuirea zahărului în cafea. Pentru cei care nu concep ziua fără cafea dar vor să reducă aportul de zahăr, există un ingredient-minune care nu doar că taie gustul amar, dar aduce și numeroase beneficii pentru sănătate.

Ingredientul minune pentru înlocuirea zahărului în cafea. Amărăciunea cafelei poate fi influențată de mai mulți factori cum ar fi extracția excesivă. Astfel, dacă boabele de cafea sunt în contact prea mult timp cu apa, eliberează compuși amari.

Ingredientul minune pentru înlocuirea zahărului în cafea. Taie gustul amar și fortifică organismul

De asemenea, măcinarea greșită sau o măcinare prea fină poate duce la o extracție inegală, ceea ce face gustul cafelei mai amar.

Un alt factor care influențează senzația de gust amar al cafelei este prăjirea excesivă a boabelor. Atunci când sunt prea prăjite, boabele de cafea dau un gust de ars și amar.

Scorțișoara – alternativa perfectă pentru zahăr

Dacă îți place cafeaua dulce, dar vrei să eviți zahărul, scorțișoara este o alegere excelentă. Pe lângă aroma sa caldă și ușor dulce, acest condiment aduce și numeroase beneficii pentru sănătate.

Iată ce se întâmplă în organismul tău dacă adaugi scorțișoară în ceașca de cafea:

- reglează glicemia – ajută la menținerea nivelului optim al zahărului din sânge, fiind benefică mai ales pentru persoanele cu diabet de tip 2.

- fortifică imunitatea – datorită proprietăților antioxidante, ajută organismul să lupte împotriva stresului oxidativ.

- are efect antiinflamator – contribuie la relaxarea mușchilor și la reducerea inflamațiilor din corp.

- susține digestia – stimulează metabolismul și ajută la menținerea sănătății intestinale.

- luptă împotriva infecțiilor – are proprietăți antibacteriene, protejând împotriva unor bacterii precum Listeria și Salmonella, potrivit Fanatik.

Citește și: Alimentele aparent „ușoare” care îți afectează somnul și îngrașă. Ce să mănânci înainte de culcare?

Alte alternative sănătoase pentru îndulcirea cafelei

Dacă scorțișoara nu este pe gustul tău, poți încerca și alte variante:

De exemplu, siropul de arțar care oferă un gust caramelizat și are un indice glicemic mai mic decât zahărul.

O altă alternativă mai "exotică" este să adaugi în cafea o linguriță de zahăr de cocos. Acest ingredient este bogat în minerale și adaugă o aromă ușor exotică "elixirului negru" al dimineții.

Citește și: De ce s-a băut cafeaua din farfurioară? Obiceiul a fost abandonat abia în secolul al XX-lea

Totodată, extractul de ștevie este o alegere sănătoasă pentru cei ce nu vor să consume zahăr la cafea. Ștevia este un produs fără calorii, dar de 200 de ori mai dulce decât zahărul (folosește-l cu moderație!).

Prin alegerea unei alternative naturale pentru îndulcirea cafelei, nu doar că reduci aportul de zahăr, dar îți îmbunătățești și sănătatea generală. Tu cu ce îți îndulcești cafeaua?

Mai multe articole din secțiunea Timp liber

Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Newsweek România Abonamente

Print

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Fără reclame
Abonează-te
Print + Digital

Print + Digital

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Digital

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Fără reclame
Abonează-te
Newsweek România
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te
Newsweek România
Newsweek România Ultima oră
Newsweek România
Ultima oră