Ingredientul din bucătărie care pune capăt frunzelor galbene ale plantelor tale. Remediul natural care îți protejează plantele. Iată ce spun experții și despre ce ingredient este vorba?
Ingredientul din bucătărie care pune capăt frunzelor galbene ale plantelor tale
Aspectul frunzelor galbene este sinonim cu sănătatea precară a plantelor tale. Din lipsa apei, uneori, dimpotriva, alteori, din cauza unui daunator... dar nu este niciodata semn bun.
Citește și: Planta care vă voipsește părul prin spălare. Te scapă de mătreață și mâncărimi. Costă 5 lei
Este esential sa stii care este cauza raului sa actionezi intr-un fel sau altul, dar ceea ce nu da gres niciodata este sa optezi pentru un ingrasamant bun care sa îi hraneasca si sa aibă efect de la radacini.
Nu este intotdeauna necesar sa le achizitionezi in magazine specializate, acasa avem un ingredient pe care nu ti-ai imaginat niciodata ca ar fi atat de eficient pentru plantele tale. Pentru a realiza acest lucru va trebui să rezervi doar coaja de ceapă.
Acest ingredient versatil atât de folosit pentru nenumărate preparate culinare va începe să fie marele tău aliat pentru îngrijirea plantelor tale . Ceapa se dovedește a fi o sursă bogată de calciu, fier, potasiu sau magneziu, printre altele, așa că de astăzi nu vei mai arunca resturile.
Prin acest îngrășământ de casă pe bază de ceapă , veți oferi plantelor sau grădinii dumneavoastră o cantitate extrem de benefică de nutrienți. Indiferent dacă vă place sau nu aroma lui, nu veți putea rezista hrănirii plantelor cu un remediu casnic.
Din această legumă , ca bază a acestui îngrășământ, vom pregăti un lichid încărcat cu nutrienți pentru plantele noastre. Cel mai bun dintre toate este că nu contează ce tip de ceapă folosești pentru ea, albă sau roșie, vei obține același efect.
Coaja de ceapă este o sursă naturală de nutrienți, pe lângă alte beneficii, care afectează bunăstarea plantelor, promovând sănătatea și creșterea acestora . Este ideal să-l incluzi în rutina ta de îngrijire a grădinii, din următoarele motive:
Citește și: Ce poți pune în mașină de spălat pentru ca rufele să nu se mai șifoneze. Ai sigur în bucătărie
- Nutrienți. Pielea de ceapă conține potasiu, fosfor și sulf, nutrienți esențiali pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.
- Îngrășământ organic . Pe măsură ce coaja de ceapă se descompune, ea eliberează încet nutrienții în sol. Acest îngrășământ organic natural va îmbunătăți sănătatea solului, promovând creșterea plantelor dumneavoastră.
- Crește retenția de umiditate. Coaja de ceapa poate ajuta la retinerea umezelii in sol, foarte benefica, mai ales in zonele cu clima arida sau in perioadele de seceta.
- Repelent de dăunători . Unele studii susțin că pielea de ceapă poate avea proprietăți repelente împotriva insectelor dăunătoare de pe plante.
- Favorizează structura solului . Descompunerea cojilor de ceapă în sol îi poate îmbunătăți, de asemenea, structura, sporind aerarea și facilitând accesul rădăcinilor la nutrienți.
Pentru a prepara amestecul ai nevoie doar de apă șik cojile de ceapă pe care le amesteci și le pui la odihnit într-o sticlă timp de 24 de ore.