Gigi Becali a renunțat la palatul cu foiță de aur din buricul Bucureștiului. Cui l-a dat fără bani

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.12.2021 - 13:16
Gigi Becali a renunțat la palatul cu foiță de aur din buricul Bucureștiului. Cui l-a dat fără bani. / Foto: telekomsport.ro
Gigi Becali a renunțat la palatul cu foiță de aur din buricul Bucureștiului. Cui l-a dat fără bani. / Foto: telekomsport.ro

Gigi Becali nu mai este proprietarul celebrului palat din Aleea Alexandru, numărul 1, clădire pe care a cumpărat-o în 2007 cu 7 milioane de euro.

SHARE

În 2006, Gigi Becali a reuşit să cumpere una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti: Casa Manu-Auschnitt, o copie fidelă a Palatului Biron, din Paris, actualul Muzeu Rodin. Patronul FCSB a investit serios în renovarea clădirii, a decorat-o cu foiţă de aur şi, în prezent, palatul este identificat cu Gigi Becali. Acum, însă, în acte apar alţi proprietari, informează telekomsport.ro.

Gigi Becali a renunţat la palat, într-o perioadă în care spune că vrea să dedice aproape în totalitate credinţei în Dumnezeu. De altfel, patronul FCSB susţine că a renunţat să se mai implice în multe dintre afacerile sale şi a păstrat doar FCSB şi firma de construcţii Arcom.

Citește și: FOTO Lionel Messi, Crăciun cu soția super-sexy și copiii la piscină, la 35 de grade Celsius

În rest, şi-a cedat aproape toate bunurilor fiicelor sale, Cristina, Alexandra şi Teodora Becali. Cele trei sunt acum proprietare ale celebrului palat al lui Gigi Becali:

”Ţin Steaua (FCSB), Arcomul, două care sunt mari, celelalte nu mă mai interesează lucruri mici. Palatul e la fete, le-am dat la fete. Eu grijă de multe nu mai vreau. Când e grijă de multe asta e vrăjmaşul, împrăştie mintea, când o împrăştie nu mai poţi s-o ţii la Dumnezeu că o împrăştie el colo-colo eu vreau la Christos să am mintea”, a declarat Gigi Becali.

Citește și: „Bursa” spectacolelor de Sărbători, în cădere liberă: 5 spectacole cu artiști consacrați la 19.500 €

Casa Manu-Auschnitt, un loc plin de istorie

Palatul din Aleea Alexandru este un loc plin de istorie. Clădirea a fost construită în 1915 după planurile arhitectului Grigore Cerchez, însă este o copie fidelă a Palatului Biron din Paris.

Casa a fost construită pentru juristul Ioan Iancu Manu şi pentru soţia acestuia, Zetta Cantacuzion. Iancu Manu era fiul lui Gheorghe Manu, general în Armata Română, care a luptat în Războiul de Independenţă şi care a fost prim-ministru în perioada domniei lui Carol I.

Ulterior, se spune că Iancu Manu a pierdut palatul la poker în favoarea regelui Carol al II-lea, care l-a deţinut printr-un intermediar care îi era şi foarte apropiat, omul de afaceri Max Auschnitt. Varianta oficială însă că Iancu Manu şi-a pierdut o mare parte din avere.

Citește și: FOTO Adelina Pestrițu și fiica sa s-au întâlnit cu Moș Crăciun la el acasă, în Laponia

În 1948, odată cu venirea comuniştilor la putere, palatul a fost naţionalizat şi apoi a devenit locuinţa lui Petru Groza, cel care a fost prim-ministru în perioada 1945-1952. În 1958, Petru Groza moare şi clădirea devine mai întâi locuinţă de protocol pentru vizitele internaţionale şi apoi sediul Ambasadei Argentinei.

După căderea comunismului, în decembrie 1989, clădirea a fost revendicată de moştenitorii industriaşului Max Auschnitt. Palatul a fost cumpărat în 2006 de Gigi Becali, de la Steven Auschintt, moştenitorul lui Max Auschnitt, care a primit 7 milioane de euro în urma acestei tranzacţii.

Gigi Becali a investit ulterior încă 1,5 milioane de euro în renovare, care a fost făcută după planurile iniţiale. Acum, palatul din Aleea Alexandru este evaluat la peste 10 milioane de euro şi, de-a lungul timpului, Gigi Becali a primit mai multe oferte, dar a refuzat să vândă, relatează telekomsport.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te