„Bursa” spectacolelor de Sărbători, în cădere liberă: 5 spectacole cu artiști consacrați la 19.500 €

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.12.2021 - 11:29
„Bursa” spectacolelor de Sărbători, în cădere liberă: 5 spectacole cu artiști consacrați la 19.500 €. / Foto: elements.envato.com

Vremurile în care artiștii români făceau bani frumoși la evenimetele din perioada Sărbătorilor, cu 6-7 spectacole pe zi, s-au dus. Opt artiști consacrați au câștigat, de exemplu, după un evenimet la Periș, în Ilfov, doar 5.556 de euro.

SHARE

Se încheie un an sărăcăcios pentru artiștii din România, în care au fost obligați să stea mai mult în casă și să încerce să găsească activități paralele care să le asigure existența.

Nici în perioada sărbătorilor, vedetele nu s-au îmbogățit, pentru că spectacole au fost puține și mult mai prost plătite decât în alți ani.

Citește și: Rossi, Räikkönen și Tarquini, pensionarii de lux ai motorsportului în 2021

Printre cei care se pot considera mai ”norocoși” se numără interpreții care fac parte din Caravana lui Axinte. Fostul impresar a reușit să prindă câteva spectacole de Crăciun prin diferite locații din România, în urma ofertelor la care a aplicat prin intermediul SEAP (platforma națională de achiziții publice), informează wowbiz.ro.

Cea mai bună ofertă a venit de la primăria comunei Mănăstirea, jud Călărași, care a pus la bătaie 40.000 de lei (aproximativ 8.000 de euro). Spectacolul a fost contractat prin firma ”Concert Tour Events SRL” care aparține soției lui Axinte iar în schimbul acestei sume, pe afiș au fost prezenți pe afiș: Monica (trupa Angels), Neluțu Măgureanu, Maria Dragomiroiu, Vali Vijelie, Aurel Moga și Ilie Mandoiu. Tot în acești bani au intrat sonorizarea și jocul de artificii în cadrul show-ului ”Deschide ușa, creștine!”.

Citește și: FOTO Adelina Pestrițu și fiica sa s-au întâlnit cu Moș Crăciun la el acasă, în Laponia

Caravana lui Axinte a ajuns și la Periș, județul Ilfov, în componența: Julia (ex-Sexxy), Mihai Napu, Aurel Moga, Neluțu Măgureanu, Ilie Mandoiu, Ionuț și Doinița Dolănescu precum și Axinte însuși. Valoarea contractului a fost de 27.500 lei (5.556 de euro).

Pentru spectacolul ”Magia Crăciunului”, care s-a desfășurat în municipiului Medgidia, autoritățile locale au decontat 20.000 de lei adică doar 4.000 de euro, în schimbul căruia au achiziționat ”servicii artistice constând într-un program artistic complex, lumini și sonorizare”.

Citește și: Bianca Drăgușanu, despre Iulia Sălăgean: „Din ce am înțeles de la DIICOT, dânsa e prostituată”

Comunele Valea Doftanei (jud. Prahova) și Ion Roată (jud Ialomița) au achiziționat și ele servicii pentru târgul de Crăciun de la firma lui Axinte, fiecare în valoare de doar 5.000 de lei, conform SEAP.

În total, pentru participarea la 5 spectacole, firma soției lui Axinte a încasat 97.500 de lei, adică în jur de 19.500 de euro, cu mult mai puțin decât în alți ani. În prezent, ”Caravana lui Axinte” a ajuns în Spania, acolo unde organizează spectacole pentru comunitatea românească în cadrul unor evenimente indoor, relatează wowbiz.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.