FOTO&VIDEO Sezonul în Thassos a fost deschis de români. Plajă și băi în mare la început de ianuarie

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 09.01.2023 - 16:28
Baie în Thassos de Revelion 2023 / Foto: Facebook
Baie în Thassos de Revelion 2023 / Foto: Facebook
Târgul de Crăciun din Theologos / Foto: DJThassos, Facebook
Thassos / Foto: Geanina Ub, Facebook

Vara, insula Thassos a devenit în ultimii ani „pământ românesc”. Este principala destinație de vacanță înconjurată de ape a românilor în Grecia. Dar, se pare că, mai nou, „Insula de smarald” este luată cu asalt de români și de Sărbători. Forum-urile sunt pline de povești.

SHARE

Pentru românii care caută relaxare, plaje și apă cu tente exotice, peisaje care îți alimentează romantismul reprimat de activitățile cotidiene, și gusturi mediteraneene, nordul Greciei și, mai ales, insula Thassos sunt cele mai la îndemână variante.

Vara, da. Dar, mai nou, se pare că nordul Greciei, Salonicul și insula Thassos, cu precădere, devin și destinații de Crăciun și Revelion pentru români. Forum Thassos și Forum Grecia de pe Facebook au fost inundate cu fotografii, experiențe și povești din vacanța de iarnă 2022/2023, de exemplu.

Citește și: VIDEO Cât costă feribotul către Thassos? Din Keramoti e mai rapid și mai ieftin

Vremea a fost atât de frumoasă de Sărbători și apa suficient de caldă în Thassos încât unii au făcut liniștiți baie în Marea Egee. Și nu, nu este vorba despre „aventurieri” binedispuși de licori bahice. De pildă, o doamnă a postat mai multe imagini în care se bucură de apa mării. 

Sigur, apa nu avea 25 de grade, ca vara, dar, clar, nu era nici gheață. Iată câteva comentarii ale internauților: „Sperăm să ajungă postarea asta la toți cei care cred că se face baie doar in august în Grecia”, „Mâine fac live din apă”, „16 afară, 15 in apă”, „15 in apa e parfum, un dus în București cred ca e mai rece 😂 și dacă bate soarele se simt de fapt 20+ afară”. 

Citește și: VIDEO Cu cât s-a scumpit vacanța în Thassos: Drumul costă minimum 200 €, mâncarea - 350 €/persoană

Iar un român a postat și el dovada că a făcut baie de Revelion 2023 în Thassos, alături de comentariul „1 ianuarie 2023 Limenaria”.

Cum a fost de Crăciun sau Revelion în Thassos

O româncă entuziasmată de Revelionul petrecut în Thassos, la Limenaria, și-a povestit în detaliu vacanța pe Forum Thassos.

„ A venit și timpul să scriu (prea modesta povestea față de realitate) despre petrecerea la care am luat parte (...)

Cand am sosit, la Almyrikia Tavern Cafe Bar eram un ghem de emoții. Un cocktail de nerăbdare, bucurie, timiditate și anxietate la nivel maxim.😅 Noroc că mi-e jumătatea mereu acolo să mă susțină și să mă încurajeze 🥰😇

Era muzica faină, erau mulți oameni, se auzeau râsete, personalul tavernei era ca un stup de albinute.
Nici n-am realizat ca-s copii pe acolo până n-am văzut locul de joacă! Nu am simțit pe parcursul petrecerii că sunt copii (plâns, tantrumuri etc). Nu că ar fi ceva in neregula, că doar am și eu doi 😂 dar asta e semn clar că cei mici s-au simțit bine și au avut ce face!

Felicitări organizatorilor și pt acest punct foarte important pt părinții însoțiți de către puii lor.
Mâncarea și băutura au fost din belșug și foarte foarteeeeee apreciate!
Paharul meu cu bule nu a fost aproape deloc gol! 😎

Am dansat cum n-am mai făcut -o de pe vremea când eram fără griji și responsabilități!

N-am mai ieșit cu soțul într-un club de cel puțin 4 ani și m-a copleșit bucuria să ne redescoperim partea aceea petrecăreață!

Muzica a fost pe toate gusturile, pe toate genurile și am apreciat enorm că DJThassos ne-a întrebat de melodiile preferate.

Eu am ales "Ce seară minunată" - Ion Suruceanu, una dintre melodiile "noastre".

#Artificiile au fost super faine! Îmi plac foarte, foarte mult! Și am apreciat că nu au fost decât artificiile, nu am sesizat pocnitori/petarde.

M-am simțit în largul meu și din punct de vedere vestimentar. Toată lumea era frumos îmbrăcată, dar nimeni fancy-trendy-flendy-shiny și am admirat toate doamnele care au dansat aproape toată noaptea!! 😍 Nici domnii nu au fost mai prejos, dar doamnele ...SPECTACOL!”, a scris românca pe Forum Thassos.
 
Evident, nu doar românii s-au distrat în Thassos de Sărbători, ci și turiști de alte naționalități.

Turiștii care au ales Thassos de Crăciun au vizitat, de exemplu, târgul din Theologos, unul dintre cele mai vechi sate tradiționale de pe insulă.

Din București până în Thassos sunt, de exemplu sub 600 de kilometri. Cea mai scurtă rută este București - Giurgiu - Veliko Tarnovo - Haskovo - Makaza - Egnatia Odos/A2/E90 – Keramoti (580 km) și poate fi parcursă, în general, în circa opt, zece ore.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te