Eva Kiss, amenințată cu moartea de soțul violent care îi ia copilul. I se va spune mamă după 20 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.04.2023 - 18:23
Eva Kiss - Foto: TVR / Youtube
Eva Kiss - Foto: TVR / Youtube

Eva Kiss, una dintre cele mai iubite artiste, care a făcut parte din Generația de Aur a muzicii ușoare a trăit două vieți. Prima, foarte dificilă, alături de un soț violent. După 1990, și-a găsit liniștea și iubirea în Danemarca.

SHARE

Eva Kiss, una dintre cele mai iubite artiste, a reușit să strângă aproape 7 milioane de vizualizări cu piesa „E scris în stele”, o perfomanță pe care, probabil, nu a mai atins-o nicio altă artistă de muzică ușoară de la noi. 

Artista s-a născut în 1953.

Citește și: Olimpia Panciu, cucerită de soț cu o melodie. Fug în Danemarca unde li s-a interzis să aibă copii

Eva Kiss a avut alți trei frați și a rămas orfană de tată. Mama fiind casnică, sunt nevoiți să se mute la Târgu Mureș.

Un părinte foarte sever

Eva Kiss își amintește că tatăl ei era un om dur și rigid. Redactor sef la Casa Scânteii, secția limba maghiara, părintele ei încercă să păstreze aparențele și să fie pe placul regimului, așa că le impunea multe restricții membrilor familiei. De aceea, Eva a fost botezata abia la 29 de ani, când, mult după moartea tatălui, s-a apropiat singură de religie.

Citește și: FOTO De ce regretă Teodora Mareș că a jucat în „Declarație de Dragoste”. Cui s-a dedicat după divorț

A debutat la doar 16 ani în emisiunea televizată "Dialog distanță" prezentată de Ion Besoiu. Participă la diverse concursuri, iar în 1973 ajunge la emisiunea "Steaua fără nume".

Începe primele filmări și participă la Festivalul de la Mamaia cu melodiile "O ramură spre cer" (Radu Șerban) și "Cântec" (Horia Moculescu). Urmează un turneu artistic în Cuba, alături de Marina Voica, Jan Păunescu, Adrian Romcescu și orchestra Radio, dirijată de Cornel Popescu.

Finalul primului mariaj

În 1975 s-a angajat la Teatrul satiric muzical "Constantin Tănase". 

În 1971, pe data de 16 iunie, Éva Kiss devine mamă, aducând pe lume primul copil, o fetiță. În 1979 se căsătorește, însă mariajul nu este unul fericit.

În 1980 dă naștere celui de la doilea copil, un băiat. În 1982 Éva Kiss pune capăt primului mariaj și se întoarce la Târgu Mureș.

„Primul meu soț m-a amenințat cu moartea și a vrut să mă țină departe de fiul meu, Andrei. El era un om violent din toate punctele de vedere și am divorțat de el, dar în urma divorțului mi-a interzis să mai țin legătură cu băiatul meu. Daca aș fi încercat să mai păstrez contactul cu fiul meu, el mi-a zis că mă omoară și eu l-am crezut, pentru că era un om puternic și avea legături cu Securitatea.”, potrivit ProTV

Cântăreață este fericita că fiul ei a căutat-o totuși - chiar daca după douăzeci de ani, iar acum îi spune “mama” și i-a dăruit și un nepoțel.  

Renașterea artistei

Reușește să divorțeze în 1982 și la puțină vreme îl întâlnește pe Radu Constantin. Se căsătoresc în 1984.

„Am plecat din țară din motive sentimentale urmandu-mi soțul, care alesese drumul exilului. Radu (muzicianul Radu Constantin, n. red.) a cântat 17 ani prin străinătate, începând cu Finlanda, în formația "Roșu și negru", apoi în grupul lui Micky Popescu, cu care "a bătut" Germania 9 ani, și în final cu "Romanticii", cu care a cântat în Kuweit, Arabia Saudită și Dubai. În 1981, a pus bazele propriei formații, "R.C's Band", alături de care am făcut și eu un turneu de 6 luni în Siria. Ne cunoscuserăm cu câteva luni înainte, la barul Melody, unde cântam amândoi. 

În 1984, din cauza unor "binevoitori", lui Radu i s-a luat pașaportul și i s-a interzis să mai plece din țară. Așa că a fost nevoit să-și restrângă activitatea la Romania. Am cântat împreună, ba prin București, la restaurantele Ambasador, Modern, Doina, ori Salonul Spaniol, ba pe litoral, la barul Internațional, din Olimp, sau la barul Melodii, din Mamaia.
EVA KISS - 
Dintr-un anume punct de vedere, era frumos. Între timp, deveniserăm soți, eram mereu împreună, dar nedreptatea care-i fusese făcută îl macină zi de zi, așa că, atunci când i s-a ivit ocazia, a fugit din tara. Nu înainte însă de a se asigura că aveam să-l urmez. Și m-am ținut de promisiune: pe 26 ianuarie 1990, după un an și unsprezece luni, am plecat după el, împreună cu cele doua fete, Alexandra, care nici nu împlinise doi ani, și Eva, fata mea din prima căsătorie, care la 18 ani era deja o domnișoară”, potrivit formula-as

Eva Kiss își revede, după 20 ani, copilul care i-a fost luat de un soț abuziv

Artista spune că esteb fericită cu ceea ce a realizat pe plan muzical și afectiv.

„O mare realizare este că am trei copii, de care sunt foarte mândră. Apoi am doi nepoței minunați, de care sunt și mai mandra. Am un soț care nu-mi este doar soț, ci și prieten, coleg, sfătuitor și îndrumător. Am un ginere și o noră cum toate soacrele și-ar dori. Am o familie splendidă și prieteni minunați. Tot în contul împlinirilor trec și faptul că, în meseria mea, am realizat mai mult decât mi-aș fi imaginat sau sperat atunci, la început de drum”, a spus Eva Kiss într-un interviu din 2010.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te