Olimpia Panciu, cucerită de soț cu o melodie. Fug în Danemarca, unde li s-a interzis să aibă copii

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.04.2023 - 19:35
Olimpia Panciu și Mihai Constantinesc - Foto: Facebook / Caleidoscop

Olimpia Panciu rămâne în inimile oamenilor în primul rând prin trio-ul formidabil pe care l-a realizat alături de Mihai Constantinescu și Marius Țeicu. Artista, care împlinește, azi, 70 de ani, a plecat în 1985 din țară alături de soțul ei Mircea Romcescu.

SHARE

Olimpia Panciu împlinește, azi, 70 de ani. S-a bucurat de un mare succes într-un „Trio Formidabil” alături de alți doi muzicieni importanți. A fugit de regimul comunist, în libertate, la mijlocul anilor 80, în Danemarca, unde s-a integrat foarte bine. S-a întors în țară după 20 de ani, dar a fost o prezență, mai degrabă, discretă.

Olimpia Panciu spune că s-a îndrăgostit de viitorul soț ascultându-i muzica și asta a făcut să îl dorească foarte tare. „Era pe sufletul meu”.

Olimpia Panciu, frumoasa dintr-un „Trio Formidabil” 

„Mi-a plăcut muzica de copil. În 1970 m-am înscris la Şcoala Populară de Artă, la clasa doamnei Florica Orăscu. Acolo i-am cunoscut pe Marius Ţeicu şi pe Mihai Constantinescu, care mi-au încredinţat melodia «Cu creionul pe hârtie». Mai târziu a venit la şcoală un viitor redactor muzical pe atunci, Titus Andrei, care căuta noi talente. I-a plăcut cum cântam şi m-a pus să imprim pentru radio.

Când m-am auzit pentru prima dată cântând la radio, am început să ţip de bucurie. Mamei nu îi venea să creadă că eu sunt. Şi aşa a început totul”, potrivit taifasuri.ro

Olimpia a debutat cu melodia „Păpușa” la vârsta de 17 ani. Piesa era compusă de Mihai Constantinescu.

„Trio Formidabil” s-a născut la inițiativa lui Titus Munteanu, care i-a auzit pe cei trei. Marius Țeicu era profesor la Școala Populară, cânta la pian, iar Olimpia și Mihai cântau pe voci. Titus Munteanu le-a propus să cânte împreună. Succesul a venit instantaneu și au devenit nelipsiți din emisiunile muzicale și de divertisment.

Viitorul soț, Mircea Romcescu, avea și el o carieră muzicală, în trupa Academica, ce a funcționat un deceniu.

S-a îndrăgostit de muzica soțului

„Eu m-am îndrăgostit de Mircea când i-am auzit muzica. A fost pe sufletul meu. L-am întrebat atunci pe Adrian Romcescu, fratele lui, care era combinat cu o prietenă de-ale mele, ce e cu Mircea. A zis că este serios, dar însurat.

În momentul acela mi-am propus să nu mă mai gândesc la Mircea, dar nu puteam renunța la muzica lui, care este ceva divin. Și uite așa am rămas îndrăgostită. Norocul meu, dacă pot să spun așa, a venit într-un turneu în Rusia, de o lună, pe care l-am făcut cu Petre Geambașu.

La un moment dat, Mircea s-a îmbolnăvit. Și au venit rușii și i-au făcut injecții cu seringi de cal. Cât a putut să sufere, bietul de el! Ca un puiuţ de pisică era... Un coleg de-ai lui Mircea m-a rugat să mai stau cu el, să nu se simtă singur. Și atunci am aflat că se despărțise!

În acel moment mi-am spus că eu pe ăsta nu-l mai las! (râde) Doamne, și acum îmi amintesc ce ochi avea... De la Dumnezeu a fost relația asta a noastră. Eu așteptam să găsesc pe cineva, să-l iubesc din priviri. Și așa s-a și întâmplat. Când ne-am întâlnit privirile, am simțit un fior. Eram moartă după el, dar fără să-i arăt. Asta ne-a fost soarta”, potrivit aceluiași interviu.

Plecarea din 1983

Mircea Romcescu a rămas în Danemarca alături de fratele său, Adrian, după un concert avut cu trupa Sfinx. A făcut mari eforturi să își aducă soția, pe Olimpia, în Danemarca. 

„Au aranjat atunci cu un prieten danez să îmi facă un contract fals, prin care să plec să cânt şi eu acolo. Era un contract de 2.000 de coroane (foarte mulţi bani pentru vremurile respective), însă Agenţia Română de Impresariat Artistic m-a lăsat cu greu să plec. Când am ajuns acolo, am zis: «În sfârşit, libertate!». Eu şi Mircea ne-am căsătorit în Danemarca, în aceeaşi zi în care s-au căsătorit şi Adrian Romcescu cu soţia lui, la 20 noiembrie 1986”, spune Olimpia. 

„În Danemarca aveam o casă superbă, foarte mare, situată pe o stradă numai cu vile și toți erau curioși să afle cine suntem. Eram totuşi străini pentru ei. Într-o zi, o vecină de peste drum tăia gardul viu și mi-a spus că trebuie să fac și eu la fel. Ca să nu cadă în curte.

Citește și: „Cui mă lași?”, țipătul lui Dan Spătaru la nunta Pompiliei Stoian. Artista îi dedică „Prieten drag”

Noi aveam 1.000 de metri pătrați împrejmuiți de gard viu, așa că am cumpărat o mașină specială. Veneau copiii danezilor lângă mine, și fetițe și băieți, și le ceream să mă învețe limba lor. La capitolul copii, n-am avut noroc, nu a fost să fie! Am vrut să înfiem, însă danezii au spus că la 40 de ani suntem prea bătrâni și nu mai putem adopta. Le era frică să nu rămână orfan”, rememorează artista.

Cum s-au îndrăgostit, varianta lui Mircea Romcescu

„Eram după divorțul de prima mea soție, Diana, și lucram împreună de ceva timp și în TVR, dar și în formația „Star 2000” a lui Petre Geambașu. Eu pusesem ochii pe Olimpia de ceva vreme, petrecând așa de mult timp împreună, dar nu-mi permiteam să o abordez. Ea mi s-a părut totdeauna că era mult peste nivelul meu, într-o „ligă superioară” din toate punctele de vedere. Așa că am așteptat să facă ea un prim pas. S-a întâmplat după turneul din URSS”, potrivit aceleiași surse.

Citește și: FOTO De ce regretă Teodora Mareș că a jucat în „Declarație de Dragoste”. Cui s-a dedicat după divorț

Olimpia și Mircea și-au deschis un studio de muzică, iar artista face portrete în creion, o pasiune pe care și-a cultivat-o în Danemarca.

Olimpia și Mircea au decis să se întoarcă în România după 25 de ani, în 2009.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te