Destinul actriței după care lumea întorcea capul. Așteptată 30 ani, marea iubire moare în accident

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.11.2022 - 18:44
Cezara Dafinescu - FOTO: Arhiva
Alături de soțul George Motoi - FOTO: Fanatik

Una dintre cele mai frumoase actrițe din România a avut un destin plin de încercări. A divorțat de marele actor George Motoi. S-a recăsătorit cu un om de afaceri ce avea să moară într-un accident stupid.

SHARE

Într-o declarație sinceră, Cezara spunea: „arătam atât de bine, încât oamenii îşi întorceau capul după mine pe stradă”.

Cezara Dafinescu a fost căsătorită timp de 23 de ani cu actorul George Motoi. George era cu 12 ani mai mare. 

Scrisoare la moartea fostului soț

I-a adresat o scrisoare emoționantă la moartea lui George Motoi survenită pe data de 4 martie 2015.

Citește și: Papadopol a divorțat după 12 ani pentru o colegă: „Nu sunt fericit”. De ce l-a iertat fosta soție

„Totul în viaţă vine pe neaşteptate şi aşa se întâmplă până la sfârşitul ei!

De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate. Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim şi aievea şi să formăm un cuplu, în viaţă şi mai târziu şi pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl aşteaptă orice fată să vină pe un cal alb…

Şi, pentru că era mai matur decât mine, în mare parte mi-a modelat cariera cu experienţa lui. Alături de el am învăţat că adevărata inteligenţă este asemenea unui izvor, de-a pururi nou, fermecat, adevărata inteligenţă este mereu copleşită de uimire.

Citește și: Petre Roman, declarație controversată: Am decis să divorțez pentru că e dreptul meu să mă simt bine

Am învăţat de la el că libertatea nu este dreptul de a face ce vrei, ci de a face ceea ce se cuvine. Ea este asumarea unui risc. Înseamnă răspundere, şi de aceea majoritatea oamenilor se tem de ea. Dar, mai cu seamă, George m-a învăţat că în teatru trebuie să intri pe uşa din faţă.

Îi voi fi mereu recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat, dar… Sentimentele noastre, chiar şi cele mai puternice, mor… şi te uiţi la femeia care ai fost acum câţiva ani cu indiferenţa şi curiozitatea cu care priveşti o femeie străină.

Nu ştiu când şi cum s-a stins dragostea noastră. Destinul nostru atârnă de un gest, de un cuvânt, la început cel mai mic efort este de ajuns să-l ţină în loc, apoi trebuie să pui în mişcare un mecanism gigant.

Cum spunea André Maurois în «Climate»: «Bănuielile cuibărite în sufletul cuiva, aşezate în şir ca minele una după alta, nimicesc iubirea prin explozii succesive.»

O mare dragoste nu reuşeşte să lege de tine fiinţa iubită, dacă nu ştii în acelaşi timp să-i umpli viaţa cu o bogăţie de sentimente mereu reînnoite.

Cu George am rămas prietenă. Suntem doi oameni care s-au iubit cândva, au un copil împreună şi nu e vina noastră dacă sentimentele s-au mai schimbat cu trecerea anilor. A-l renega pe George ar însemna să mă reneg pe mine, pentru că într-o perioadă a vieţii mele, el a fost ALESUL.

Drum bun dragul meu, porneşte cu lumina spre stele şi IARTĂ-MĂ! EU TE-AM IERTAT DE MULT! Cezara“.

S-a recăsătorit, dar fără noroc

Actrița s-a îndrăgostit nebunește de omul de afaceri Gelu Fronea, care a murit în 2003, într-un accident de motocicletă.  Cezara Dafinescu a căzut într-o cruntă depresie. Deși a avut o relație de 23 de ani cu George Motoi consideră că Gelu Fronea a fost marea sa iubire. Când l-a întâlnit, în 1995, Cezara avea 47 de ani.

În cadrul unei emisiuni TV, Cezara Dafinescu a menționat că motivul pentru care a decis să rămână singură în toți acești 20 de ani a fost faptul că odată cu pierderea soțului ei, nu a mai simțit nevoia să iubească pe nimeni altcineva. A declarat că Gelu fusese marea sa iubire.

„Cele două căsnicii ale mele au fost foarte intense. Cel puțin cu al doilea soț a fost ceva foarte rapid, foarte intens. Am stat cu el doar 8 ani. Așa a fost să fie. Îmi amintesc cu drag Paștele pe care îl sărbătoream mereu la Mănăstirea Cașin. Parcă văd acum marea aia de lumânări. Cam astea sunt amintirile. Restul sunt lucruri normale. (…) Când a apărut Gelu a fost ceva de nedescris, o cometă, ceva…”, a spus Cezara.

Ce spune de relația cu Piersic

„Oamenii ne iubeau atât de mult, încât şi atunci când eu, jucând-o pe Wanda, amanta lui Mircea, Florin Piersic, în «Gaiţele», mă aplaudau, deşi n-ar fi trebuit, pentru că eu o jucăm pe amanta… în sală erau numai soţii, dar ele mă plăceau pe mine, într-un rol de amantă..”, spune celebra actriţă. „Florin mi-a cerut la un moment dat să-l las pe George (n.r. George Motoi) şi să mă mărit cu el, dar eu râdeam şi nu l-am luat niciodată în serios!”, a povestit Cezara.

De-a lungul anilor, pe scenă, prin personajele noastre, ne-am iubit atât de intens încât acum, în viaţa de zi cu zi, nu ne-a mai rămas… decât… PRIETENIA! Dar prietenia este un stăpân tot atât de poruncitor ca şi dragostea… E mult mai mult, pentru că dragostea e risipitoare, dă şi ia cu amândouă mâinile. Prietenia e discretă, se mulţumeste cu puţin. Dar acest… puțin e tot ce e mai bun pe lume! Un prieten adevărat te prinde de mână și îți atinge inima… spunea cineva” a scris Cezara, pe Facebook , de ziua lui Florin Piersic.

Cine a fost actrița Cezara Dafinescu

Actrița Cezara Dafinescu s-a născut la 4 august 1948, in Sibiu.
A fost campioană natională la atletism in liceu si a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucuresti in anul 1973, la clasa profesorului Moni Ghelerter. De la absolvirea facultății este angajată a Teatrului Național Bucuresti.


A jucat pe scena Naționalului bucureștean zeci de roluri, cum sunt: Iulia Filipova - „Vilegiaturiștii" de Maxim Gorki, Gittel Mosca - „Doi pe un balansoar" de William Gibson, Hangița - „Cyrano de Bergerac" de Edmond Rostand, Dica - „Cine a fost Adam" de Leonida Teodorescu, Savina - „Elegie" de P. Pavlovski, Domnica - „A treia țeapă" de Marin Sorescu, Maria Malavska - „Examenul" de Jan Pawel Gawlik, Sandra - „Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Dale Wasserman, Sarmisegetuza - „Titanic vals" de Tudor Mușatescu, Ina - „Campionul" de Ion Gârmacea, Amalia - „Morișca" de Ion Luca, Dr. Libuse Lorencova - „Ispita" de Vaclav Havel, Mama - „Patimile Sfântului Tommaso d'Aquino" după Alex Mihai Stoenescu, Ana - „Încă-i bine" de Rodica Popescu Bitănescu, etc.
A debutat in cinematografie in 1973, in filmul „Explozia".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te