Poveste memorabilă cu Toma Caragiu și Jean Constantin, născuți în aceeași zi. „L-au prins la furat”

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.08.2023 - 18:49
Poveste memorabilă cu Toma Caragiu și Jean Constantin, născuți în aceeași zi. - Foto: facebook / Studiourile Buftea
De ce a crezut Toma Caragiu că Jean Constantin a fost arestat în tren - Foto: facebook / Studiourile Buftea
Jean Constantin - Foto: Studiourile Buftea

Toma Caragiu și Jean Constantin sunt doi actori uriași care s-au născut în aceeași zi de 21 august. Amândoi au jucat în seria B.D., unde Toma l-a înhățat de mai multe ori pe Patraulea.

SHARE

Toma Caragiu și Jean Constantin sunt doi actori uriași care s-au născut în aceeași zi de 21 august. Amândoi au jucat în seria B.D., unde Toma l-a înhățat de mai multe ori pe Patraulea.

Poveste memorabilă cu Toma Caragiu și Jean Constantin, născuți în aceeași zi

Toma avea să se nască pe 21 august 1923 și va trăi doar 54 de ani. El va muri în 1977, la cutremur. „Mă bucur când oamenii se bucură că mă văd! Muncesc enorm: 17 ore pe zi, de aceea obosit, duc o viaţă personală destul de izolată cu gândul că energiile trebuie cheltuite cu grijă. Iubesc în primul rând teatrul”, spunea Toma Caragiu într-un interviu reprodus de Newsweek România.

Citește și: Toma Caragiu, timidul genial, muncea 17 ore pe zi. Moștenește talentul de la bunică. Moare la 54 ani

Jean Constantin e născut tot pe 21 august, anul 1927. 

Provine dintr-o familie numeroasă, cu 5 fete și 4 băieți. Era vorba de o familie mixtă - mama fiind grecoaică, iar tatăl, albanez. Poate de aici irezistibilul său farmec. 

La vârsta fragedă de 16 ani Jean Constantin a luat decizia de a renunța la școală şi de a se angaja. El își dorea mult să lucreze în port, deoarece credea că așa va putea să se îmbarce pe vas, însă a ajuns să lucreze pe șantier. Pe șantier a muncit din greu, ca hamal, dar tot în acest loc a pus și prima cărămidă în cariera sa.

„Adevărul este că mie, fiind cel mai mic și mai răsfățat dintre frați, nu mi-a plăcut deloc cartea. De-aia, deși tata voia să mă facă arhitect, auzi la el, m-am făcut artist. Înarmaţi doar cu naivitatea şi cu visele celor 16 ani, mai mulţi colegi de liceu ne-am înrolat cu entuziasm în Brigada a 3-a Constanţa, ce urma să plece pe şantierul Bumbeşti-Livezeni”, a declarat Jean Constantin în urmă cu mulți ani.

Newsweek a descris povestea vieții lui Jean Constantin.

Citește și: Jean Constantin se lasă de școală pentru a munci în port și ajunge cel mai bun actor de comedie

Toma Caragiu și Jean Constantin erau buni prieteni

Ei au fost protagoniștii celor trei serii ale filmului „Brigada Diverse.” 

Sursa foto: Facebook / Studiourile Buftea

Se spune că la filmări era foarte multă bună-dispoziție.
 
Actorii aveau libertate destul de mare de joc. Introduceau uneori și replici improvizate, nu se puteau abține. 
„Știți cum e! Te forțezi să fii serios, să te concentrezi, să-ți vezi de replica ta, de filmare, de treabă și, o dată îți aduci aminte de-o grimasă de-a lui Puiu Călinescu sau de cine știe ce întâmplare haioasă.
 
 
Jean Constantin, care îl interpreta pe Patraulea, mai întârzia uneori pe la filmări. Făcea naveta de la Constanța și îi era destul de greu să ajungă la timp. Atunci, Tomiță Caragiu, cu mimica-i năucitoare, zicea: <<Paștele mamei lui.. Ăsta, precis a furat ceva din tren. L-au prins și de-aia nu mai vine…>>. Râdea toată echipa de leșina”, își amintesc cei prezenți la filmări.
 
Jean Constantin a menționat și o altă întâmplare amuzantă. 
 
„Am să vă povestesc o păţanie de-a mea, la o filmare cu «B.D.». La stadionul «Dinamo», lipsisem câteva minute, să mănânc un sandviş.
Când m-am întors, Mircea Drăgan, cunoscut pentru exigenţa lui, m-a întrebat cât m-a costat sandvişul. «Trei lei», i-am răspuns. «Nu-i adevărat, te-a costat 503 lei» , mi-a replicat. «Cum aşa, nu ştiu eu cât am dat pe el?» Abia atunci mi-a explicat Drăgan: «Îmi pare rău, îmi eşti simpatic, dar n-am ce face. Ai plecat de la filmare, asta te costă 500 de lei». Acum să nu mă înţelegeţi greşit, v-am povestit întâmplarea care a fost singura de acest fel“.
 
Trebuie spus că niciunul dintre actorii principali din „Brigada Diverse” nu mai e azi printre noi.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te