În sezonul cald, vrem să petrecem cât mai mult timp în aer liber, iar terasa devine locul ideal pentru relaxare în serile de vară.
Totuși, prezența țânțarilor poate transforma aceste momente plăcute într-un real disconfort. Din fericire, există o metodă simplă și naturală prin care îi poți ține departe.
Citește și: Planta pe care să o ai în balcon dacă vrei să scapi de țânțari. N-ai nevoie nici de plasă
Cum să faci o capcană de țânțari, cu trei ingrediente banale din bucatarie. Te costa câțiva lei
În loc să apelați la produse din comerț care conțin substanțe chimice, puteți confecționa acasă o capcană eficientă împotriva țânțarilor, cu un cost de doar câțiva lei.
Aveți nevoie doar de câteva ingrediente comune, aflate, cel mai probabil, deja în bucătărie: zahăr alb, drojdie, apă caldă și o sticlă de plastic goală.
Citește și: Condimentul cu care ții țânțarii la distanță. Fug atunci când ești prin prejmă. Te dai pe piele
Tăiați sticla sub gât, păstrând ambele părți. În partea de jos, turnați un amestec format din patru linguri de zahăr, o treime de linguriță de drojdie și o cană de apă caldă.
Cum să faci o capcană de țânțari, cu trei ingrediente banale din bucătărie. Te costă câțiva lei - Foto: Freepik (Imagine cu rol ilustrativ)
Apoi, introduceți partea superioară a sticlei invers, formând un fel de pâlnie, care va ghida țânțarii spre interior. Etanșați marginile cu bandă adezivă și înfășurați recipientul într-o bucată de material textil negru, lăsând partea superioară descoperită, pentru a atrage insectele.
Citește și: Pliculețele de ceai, aliatele tale care țin țânțarii la distanță. Le bagi la înghețat și acționează
După câteva ore, drojdia începe să elibereze un flux constant de dioxid de carbon, care atrage foarte mult țânțarii, scrie The Sun.
Trucul este foarte ieftin, având în vedere că aveți nevoie doar de o cantitate mică din fiecare ingredient.
Alți experți în combaterea dăunătorilor au spus că uleiurile esențiale îi pot ține la distanță.
Scorțișoara și lavanda sunt mirosuri pe care dăunătorii le urăsc în mod special.
S-a descoperit că aceste uleiuri esențiale maschează mirosurile pe care femelele-ţânţar le detectează atunci când caută sânge.