Cum ajung turiștii să fie atacați de hackeri în camera de hotel. Aveți grijă la conexiunea WiFi

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.10.2023 - 15:13
Cum ajung turiștii să fie atacați de hackeri în camera de hotel Foto: pixabay.com - rol ilustrativ

Se apropie vacanța școlară și mulți români poate au deja sejururi programate pentru această perioadă. Sau poate pentru perioada vacanțelor de iarnă. Specialiștii vă sfătuiesc să aveți grijă atunci, când mergeți în camera de hotel, la WiFi-ul gratuit.

SHARE

Sunt mulți turiști care atunci când merg în străinătate își conectează toate device-urile la rețeaua de WiFi gratuită a hotelului în care sunt cazați pentru a nu fi suprataxați de rețelele de telefonie.

De acest lucru profită din plin atacatorii cibernetici care au găsit metode să fure datele personale sau chiar banii din conturi. 

Cum ajung turiștii să fie atacați de hackeri în camera de hotel. Aveți grijă la conexiunea WiFi

Turiștii britanici sunt deja ținta principală a criminalității în străinătate, dar problema este mai gravă decât ați crede, deoarece experții în securitate cibernetică au avertizat că propria dvs. cameră de hotel și WiFi-ul ar putea să vă spioneze. Despre ce este vorba și care sunt măsurile simple de siguranță pe care le puteți lua, vom afla totul în articol. 

În timp ce vacanțele școlare se apropie cu pași repezi, mii de britanici se pregătesc să plece într-un concediu binemeritat, cât mai departe de la serviciu. Fie că veți alege să stați într-o stațiune de 5 stele din Skegness sau într-un Airbnb din Mallorca, securitatea este la fel de importantă în vacanță ca și acasă.

Citește și: Cele 7 ”specii” de turiști. ”Camera de la hotel e prea mică-deși e un pic mai mare decât garsoniera”

Acesta este motivul pentru care un expert în securitatea cibernetică a avertizat turiștii să aibă grijă sporită atunci când își protejează confidențialitatea. Adrianus Warmenhoven de la NordVPN a spus: „Hackerii pot folosi vulnerabilitățile de securitate cibernetică ale unui hotel în mai multe moduri pentru a ajunge la tine chiar și în camera ta, scrie ziarulromanesc.de.

„Așadar, în timp ce sunteți în vacanță și folosiți conexiunea la internet a locului în care vă cazați, ar trebui să fiți precauți și să gestionați riscurile de securitate cibernetică, scrie și  mirror.co.uk.

În primul rând, ar trebui să fiți atenți la utilizarea oricărei rețele WiFi publice, chiar și într-un hotel. Hackerii se pot conecta la WiFi-ul unui hotel și pot viza parolele și informațiile private ale călătorilor sau chiar pot crea o rețea falsă cu același nume ca WiFi-ul oficial pentru a păcăli oamenii.

Așadar, înainte de a vă conecta la orice rețea WiFi de hotel, asigurați-vă că verificați numele exact și parola la recepție înainte de a vă conecta dispozitivele la aceasta. 

Activarea unui antivirus sau firewall pe smartphone sau laptop înainte de a vă conecta la orice va adăuga un strat suplimentar de protecție. În cele din urmă, dezactivarea conexiunii WiFi automate este o necesitate pentru a preveni conectarea din greșeală a dispozitivului la o rețea dusă.

Citește și: Români cu vacanțe de coșmar în Bulgaria. ”Hotelul trebuie închis și trebuie făcută o dezinfecție”

Un televizor inteligent ar putea fi folosit împotriva voastră

Un televizor inteligent pe deplin funcțional în camera dvs. de hotel este o beneficiu uriaș. Cu toate acestea, poate fi și un risc de securitate, deoarece hackerii pot să vă spioneze prin intermediul camerelor și microfoanelor încorporate. Sau mai grav, chiar să vă fure detaliile de conectare la aplicațiile cheie.

Prin urmare, menținerea televizorului deconectat, acoperirea camerelor și evitarea conectării la orice aplicație ar putea contribui în mare măsură la protejarea dvs. Încărcătorul USB de lângă patul tău ar putea părea destul de inocent, mai ales dacă are funcții de încărcare rapidă. Dar infractorii cibernetici se angajează într-o practică numită „juice jacking” în care pot modifica porturile USB publice și apoi pot instala automat malware pe orice dispozitiv care este conectat. De aceea, este mult mai bine să folosiți priza de alimentare.

În plus, există și amenințările obișnuite la adresa securității cibernetice, cum ar fi e-mailurile de phishing. Acestea pot uzurpa identitatea confirmărilor de rezervare sau a itinerariilor de călătorie. Asigurați-vă că verificați orice mesaj cu adresa de e-mail oficială a companiei cu care rezervați și nu trimiteți niciodată informații sensibile prin e-mail.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te