Români cu vacanțe de coșmar în Bulgaria. ”Hotelul trebuie închis și trebuie făcută o dezinfecție”

DE Vlad Alexandru | 27.08.2023 - 14:18
Plajă pe litoralul bulgăresc al Mării Negre Foto: geoalimar.ro

Mai mulți români s-au plâns pe rețelele de socializare că s-au îmbolnăvit în timpul vacanțelor de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Unii au trăit adevărate coșmaruri după ce au ajuns acolo. Sunt probleme legate de enterocolită. Adulți și copii ajung la spital.

SHARE

Mai mulți români care au ales să-și petreacă vacanța în Bulgaria, la Marea Neagră, spun că au avut probleme de sănătate după ce s-au cazat la diferite resorturi, unele chiar de lux. 

O familie din Capitală a fost nevoită să își scurteze sejurul în această țară și să revină în România ca să se interneze. Oamenii spun că au nimerit în plin focar de infecție, deși resortul este unul de lux, din zona Kavarna. 

Români cu vacanțe de coșmar în Bulgaria. ”Hotelul trebuie închis și trebuie făcută o dezinfecție”

“Acum am plecat de la resort, deși sejurul se termină pe 27 august. Stări de vomă, diaree, dureri de cap și musculare, ne simțim cumplit ! Se vedea că personalul lua toate măsurile de precauție, dezinfectau non-stop, însă e vorba de enteroviroză și este un focar, efectiv !

Până nu se golește tot și nu se face o dezinfecție totală, să se scape de virus, toată lumea care va merge se va îmbolnăvi ! Mâncarea a fost extraordinară, la fel și personalul, însă păcat de hotel că unii vin bolnavi și intră în piscine și la Spa, care sunt spații comune”, scriu turiștii pe pagină de Facebook “Vacanțe în Bulgaria”. 

Turiștii spun că este exclus ca focarul să fi pornit de la condițiile din hotel, pentru că sunt excelente și dau vina pe alți turiști, care ar fi adus virusul. 

Sfatul meu este să discutați cu agențiile și să solicitați banii înapoi și să reevaluați ideea de Bulgaria ! Asta dacă nu doriți să va îmbolnăviți ! Noi am ajuns luni, toți patru perfect sănătoși și plecăm astăzi” spun turiștii. 

Unii spun că aceasta nu este de fapt o noutate atunci când vorbim despre resorturile de la malul mării.

Aceste probleme legate de enterocolită au fost și sunt de ani de zile, fie că este Bulgaria sau litoralul românesc! Anul trecut în aceeași perioada era jale, noi am scăpat, mulțumim lui Dumnezeu. Acum nu știu dacă are vreo legătură regiunea din Bulgaria, căci tot atunci erau mii de cazuri și în București”, scrie un turist care și anul acesta va merge tot în Bulgaria. 

Alții cred că virusul se transmite prin aer și că nu se poate face nimic. 

Noi suntem patru membri în familie. Eu și fetița am avut virusul, soțul și băiețelul nu. Deși locuim în aceeași casă, dormim împreună, mâncăm împreună. Cred că oricât de mult ne am feri, nimic nu ne garantează că nu contactăm virusul. O fi în aer sau se transmite altfel, nu știu dar e ciudat, oricum. Multă sănătate tuturor!”, scrie o femeie. 

Și alții au trecut prin experiențe similare. 

“Noi am ajuns luni iar astăzi de dimineață la ora 10:00 am plecat. Suntem două familii,  patru adulți și doi copii. Am vomat, avem dureri de cap, stări de greață! Hotelul trebuie închis și trebuie făcută o dezinfecție totală, pentru că toată lumea din hotel avea aceleași simptome, iar un copil a fost luat din hotel cu ambulanța. E infecție totală!”, spun turiștii. 

“Același lucru am pățit și noi la alt hotel, acum șase săptămâni. Deși totul a fost impecabil, trei dintre noi ne-am îmbolnăvit. Eu am ajuns la perfuzii și a durat mult timp până mi-am revenit”, spune o turistă din București, conform Adevarul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te