Cineva care și-a deschis un loc de joacă a discutat cu 100 de furnizori. De ce are vara probleme

DE Alex Darvari | 24.02.2023 - 14:53
Cineva care și-a deschis un loc de joacă - Foto: Pexels

Locurile de joacă sunt tot mai căutate în România, astfel că au fost riguros reglementate prin lege. Pentru o afacere de succes, alegerea furnizorilor e cea mai importantă.

SHARE

Cineva a ridicat excat această problemă pe un grup de FB:

„Bună! Eu împreună cu soțul meu dorim sa ne deschidem un loc de joaca pentru copii ( cu spațiu de relaxare pentru părinți și bucătărie proprie) . Ne-am gândit sa aplicăm pentru programul start-up și as avea nevoie de cineva care ma poate îndruma în acest sens .
Pe lângă asta , ma interesează să cunosc și furnizori de jucării, gonflabile și tot ce mai este necesar pentru spațiul de joaca destinat copiilor”.

Cineva care și-a deschis un loc de joacă a discutat cu 100 de furnizori

Citește și: Soldații ruși din Ucraina sună acasă: „N-am văzut niciodată un asemenea iad. Sigur că jefuim, mamă”

Un utilizator a arătat un neajuns: 

„Ca idee, puțin pe lângă subiect, este o activitate mai mult sezoniera. Merge mai bine în anotimpurile ploioase și în weekend. Vara, în vacante și iarna când e zăpadă va fi un pic mai dificil.
Buna, noi suntem de câteva luni in deschiderea unuia, in proporție de 90% e gata loc de joaca cu o mică sala de evenimente și un bar micuț pentru părinți, noi castelu l am comandat direct din China si a fost destul de scump, si cam restul produselor le am ales de pe net de la 100 de furnizori separați in funcție de unde am găsit cel mai bun calitate/preț.”
 

Castelul vine din China

 
„Buna, noi suntem de câteva luni in deschiderea unuia, in proporție de 90% e gata loc de joaca cu o mică sala de evenimente și un bar micuț pentru părinți, noi castelu l am comandat direct din China si a fost destul de scump, si cam restu produselor le am ales de pe net de la 100 de furnizori separați in funcție de unde am găsit cel mai bun calitate/preț”.
 

Cineva care și-a deschis un loc de joacă a discutat cu 100 de furnizori

 
„Spatiul de joaca, v-as sfatui sa il compartimentati( prin design) in dezvoltarea pe partea senzoriala, novelty, motrica. Eu as aduce in 3 timpi copilul in astfel de spatiu. Cred ca este ceva de luat in considerare. Sunt multe profile nemaipomenite pentru inspiratie pe IG.”

Obligațiile agenților economici care administrează locuri de joacă 

Asamblarea echipamentelor de joaca trebuie făcută de către o firma autorizată de către ISCIR. Lista firmelor autorizate se găsește pe site-ul www.iscir.ro la următorul link:

http://iscir.ro/index.php?option=com_content&view=category&id=27&Itemid=65;


Pe toată durata exploatării echipamentelor de agreement, operatorul trebuie să desfășoare activitatea în conformitate cu dispozițiile art. 7, art. 8, art. 10 și art. 11 din HG nr. 435/2010, sub sancțiunea amenzilor prevăzute de art. 14 din același act normativ, care se completează cu dispozițiile OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor.


Să utilizeze echipamente de agreement care să respecte cerințele esențiale de securitate prevăzute în Anexa 1 la HG nr. 435/2010, care face parte integrantă din acest act normativ;


Să îndeplinească obligațiile prevăzute de dispozițiile art. 14 și art. 15 din Legea nr. 64/2008 sub sancțiunile contravenționale și penale prevăzute de dispozițiile art. 21 – 27 din același act normativ;


Să utilizeze exclusiv echipamente de joaca și agrement care respectă cerințele prevăzute de standardele de siguranță elaborate de organsimul național de standardizare – ASRO conform dispozițiilor Legii nr. 163/2015;


Să își desfășoare activitatea în conformitate cu dispozițiile Ordinului Ministrului Economiei și Comerțului nr. 4/2006. Este important de menționat faptul că în conformitate cu dispozițiile art. I din acest act normativ, echipamentele pentru spațiile de joacă concepute sau destinate pentru a fi utilizate în special de copii, la care intervine exclusiv greutatea sau forța fizică a ființei umane, și destinate folosirii pe un spațiu colectiv de joacă, temporar sau permanent, nu necesită autorizație de funcționare de la ISCIR.


Mențiune cu privire la locurile de joacă.

În anul 2018 au fost publicate noile standarde pentru echipamente de joacă. De subliniat este faptul că prin aceste documentații științifice a fost introdusa referință cu privire la interzicerea toboganelor metalice (sau cu suprafață de alunecare metalică) pentru întreg teritoriul României.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te