Trei artiste din România s-au născut în aceeași zi pe 9 iulie. Fac parte din Generația de Aur a muzicii Românești. Ele au interpretat mii de șlagăre și sunt extrem de iubite de publicul din România.
Margareta Pâslaru a împlinit 80 de ani. S-a născut la 9 iulie 1943, în Bucureşti. Şi-a făcut debutul, elevă fiind, în muzica uşoară, în 1958, la un eveniment, care a avut loc la Casa de Cultură Griviţa Roşie.
La vârsta de 4 ani şi jumătate are prima apariţie în public, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini, pe scena Operei Naţionale. Debutează la 15 ani, iar peste un deceniu va vinde discul „Chemarea mării” în 26.000 de exemplare, un record.
Într-o emisiune dedicată sportivilor români participanţi la Olimpiada de la Roma, ''Toată lumea face sport'', din 10 iulie 1960, este solicitată de realizatori (Valeriu Lazarov şi George Mihalache) şi cântă ''Picolissima serenada'' în limba italiană. După aceea, lansează, cu Marina Voica, un cântec care a devenit un mare şlagăr al anilor '60 - ''Pe aripa vântului''. După mai bine de 20 de ani, cele două artiste au lansat, la Mamaia, şlagărul ''Baladă'.
Povestea vieții ei o citiți mai jos:
Citește și: Margareta Pâslaru, la 80 ani. Oamenii îi spun: Nu aș fi învins greutățile fără muzica dumneavoastră
Angela Similea s-a născut pe 9 iulie 1946. Este considerată una din cele mai mari interprete de șlagăre din România. A avut o viață zbuciumată cu mai multe iubiri și căsătorii. Este văduvă de mai bine de 10 ani, după ce ultimul său soț, politicianul Victor Surdu a murit. Angela Similea s-a trezit singură și cu multe datorii. Ea a fost nevoită să își vândă casa și să urce, din nou, pe scenă.
Artista a decis, totuși, să se retragă în urmă cu 3 ani și este o prezență discretă.
Citește și: Angela Similea a împlinit 77 ani. Viața, iubirile și dezamăgirile „doamnei muzicii ușoare românești”
Mirabela Dauer s-a născut pe 9 iulie 1947, la București. Numele său a fost Mirabela Scorțaru. Este una din cele mai importante artiste de muzică ușoară, având un repertoriu de 600 de piese și lansând 40 de albume.
Este una din cele mai iubite interprete de muzică ușoată, printre șlagărele sale numărându-se: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii” („Fotoliul din odaie”). A colaborat cu Savoy, dar și cu Vasile Șeicaru sau Ștefan Hrușcă, ori Raoul.
Cine sunt cele trei artiste care s-au născut în aceeași zi, pe 9 iulie?
A urmat cursurile Școlii Populare de Artă la clasa profesoarei Florica Orăscu, iar în 1970 a avut loc debutul Mirabelei Dauer la Televiziune, în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit”. A interpretat melodii compuse de: Marcel Dragomir, Marius Țeicu, Vasile Vasilache, Marian Nistor, Ionel Tudorache, Anton Șuteu, Temistocle Popa, Ion Cristinoiu, George Grigoriu, Vasile Șirli, Mircea Drăgan etc.
Citește și: Mirabela Dauer, artista cu 600 melodii, împlinește 76 ani. De ce a ales să trăiască singură